Atentie la meseriasul Dorel ramas in Romania

Am inceput sa scriu despre dorinta de a avea o casa, mica, maxim 90 mp, cred eu suficient spatiu pentru 2 persoane. Am facut proiectul alergand de zor pe la arhitect (aici alte si alte lucrui am a va spune), vorbind cu el de nu stiu cate ori pe saptamana, cu amanari, dezinteres etc.
Casa nu am facut-o, inca, dar nici nu am abandonat ideea si asta din simplul motiv ca am reusit sa imi creez un temporar spatiu locativ acceptabil la care lucrez mai mult singur decat cu meseriasi. De ce? Pai nu cred ca este o noutate ca nu gasesti.

Tocmai despre asta vreau sa vorbesc in acest articol si anume despre lipsa fortei de munca calificata.
Am decis sa raman in casa in care locuiesc acum, motivandu-ma prin a reface anumite lucruri prin gradina, inlocuit pavelele in curte, amenajat o magazie pentru toate cele, mai un inlocuit de culoare la un perete etc.

Pentru asta ai doua optiuni: fie stii tu sa faci mai de toate, fie apelezi la sprijinul unora care stiu sa dea glet, sa sudeze, sa sape, sa puna faianta, gresie etc. Eu am ales sa fac o parte din lucrari pana am cedat fizic, dar am ales si varianta de a cauta meseriasi spre exemplu un sudor bun care sa-mi faca gardul de la strada. Asta doar ca un prim exemplu.

Daca ati ajuns sa cautati meseriasi, inarmati-va nu multa rabdare si nu va asteptati ca veti termina in termenele stabilite de voi. Meseriasii ramasi in Romania sunt de doua categorii:
a) cei care sunt buni/foarte buni practica preturi mari, sunt foarte cautati si sunt disponibili peste luni de zile
b) cei mediocri, necalificati sau care astazi cara roaba si maine dau decorativa pe un perete, dar mare atentie au preturi doar un picut mai mici decat cei din prima categorie. Nici nu va imaginati ce pretentiosi si ce fite fac acestia din urma.

Gardul l-am facut din metal, un meserias foarte bun care nu suda de doua ori in acelasi loc. Bun, foarte bun si ma bucur ca atata lume vine sa intrebe ,,cine ti-a facut gardul?”. Pretul lui a fost unul mediu, dar lucrarea este de nota 10+.
De vreo 3 saptamani astept (ca asa fac mediocrii) sa mi se dea raspunsuri fie de pret, fie de disponibilitate pentru montarea pavelelor in curte. Jale, credeti-ma ca vom ajunge rau de tot! Acesti mediocri sunt un fel de PSD in politica! Ii suni, vorbesti cu ei, stabilesti niste termene si…. nimic.

Daca ati ajuns in etape din aceste multa rabadare si tutun. Si nu uitati vremurile cand zidarul doar zidea, fierarul betonist facea doar fierul si cel care gletuia doar glet dadea, au apus. Acum toti stiu sa faca de toate si peste 6 luni iti ploua in casa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.