Atragi ceea ce gandesti?

Deseori, invidia și egoismul ne împiedică să vorbim despre cineva de bine.

De aceea e bine sa nu critici pe nimeni.

Cel care ne critică – ne oferă energia sa pozitivă și ne-o ia pe cea negativă. Studiile vedice susțin că o critica din partea altor indivizi este benefică pentru dezvoltarea noastră personală.

Cum afectează cuvintele propria karma În „Mahabharata” se spune că odata ce  ai planificat ceva sau dorești să-ți îndeplinești o anumită dorință alegand  calea și modalitatea prin care o vei face, nu spune nimănui despre ideile tale. Odata impartasite cuiva  intențiile și dorințele tale,  scade probabilitatea cu 80 % că asta se va întâmpla, îndeosebi dacă persoanei careia i-ai comunicat acestea este invidios și lacom.

Oamenii care vorbesc mai puțin nu-și pierd energia, de aia își ating mai ușor scopurile   Ai ajutat pe cineva sau ai facut o fapta buna? Nu te lauda cu asta, altfel vei pierde pentru moment energia pozitivă și toate roadele evlaviei pe care le-ai dobândit săvârșind un act caritabil. Fii modest, altfel vei pierde  darurile castigate.

Cum iti poti gestiona gandurile? Invatand acceptarea criticilor. Mintea umana are capacitatea de a gasi o justificare in orice pozitia s-ar afla ea. Iti gasesti mereu scuze pentru orice ti se intampla?  Te afli pe o treapta inferioară a nivelului tau de dezvoltare. Chiar si criminalii dupa comiterea unor acte  inimaginabile justifica fapta comisa, si au chiar dupa condamnarea severa o conduita agresiva si violenta. Un grad inalt de dezvoltare al personalitatii tale inseamna ca poti asculta si accepta criticile ce-ti sunt aduse. Iti doresti sa devii mai bun pe plan personal si professional?  Vorbeste  putin si actioneaza chibzuit. Oamenii deosebiti nu raspund imediat la acuzații și, în general, încearca să nu inițieze discuții sau să riposteze atunci când deveni furioși.   Pe ce nivel te situezi cand comunici?

  1. Nivel SUPERIOR – aceasta persoana nu-i barfeste pe altii – gandeste negative despre altcineva – refuză să asculte barfa altora
  2. Nivel MEDIU – persoana este sensibila și susceptibila la critică – vorbește repede și necontenit despre sex, bani, politică și persoana sa – simțul umorului este vulgar și legat de tema sexului. De obicei, la începutul conversației acesta simte satisfacție și înălțare morală, dar la finalul ei – dezolare și dezgust
  3. Nivel INFERIOR – persoana insultă, acuză, denunță, amenință și reproșează fără încetare. Cuvintele sale sunt impregnate cu ură și mânie. – refuză să audă laude despre alti oameni – provoacă altora (conștient sau deliberat), furie, iritare, apatie, deprimare, resentiment și invidie pentru a se hrăni cu emoțiile lor distructive – se bucură când cineva se simte rău sau are necazuri transformând replicile în glume sarcasticeIntr-o conversatie nu poti intalni o persoana care să se mențină la un singur nivel de vorbire. Adesea, o persoană îmbina mai multe niveluri sau poate sări de la un nivel la altul.

Totul depinde de:

  1. Mediul – familia, prietenii, colegii de muncă
  2. Spațiul – locul de muncă, cazinouri, cluburi de noapte, pub-uri, bordel
  3. Timpul – de exemplu, miezul nopții este momentul când cel mai mult te atrage să faci lucruri obscene sau să spui ceva necuviincios.

O regulă importantă și indispensabilă este să înveți să trăiești fără pretenții. Primul pas spre iubire este recunoștința. Mulți din noi nu pot fi cu adevărat recunoscători pentru anumite lucruri, dar practic toți preferă să exprime pretenții, fie implicit sau explicit. E important să știi că atunci când nu mulțumești cuiva – începi să critici această persoană fără să conștientiezi acest lucru.      

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.