Un cuvant foarte des auzit in ultima perioada este ,,schimbare”. Schimbarile din societate si cele din viata noastra, se deruleaza cu viteze ametitoare. Datorita acestei viteze, garantat lucru, este ca vei ameti atat ca individ cat si ca membru al colectivitatii. Devii tot mai derutat, panicat, uneori ramai chiar perplex de modul cum evolueaza lucrurile. Si ne mai miram ca suntem stresati!

Si muzica se schimba

Nici muzica nu scapa de aceste schimbari, chiar si ei i se da o alta forma, schimbandu-si si continutul. Din nefericire calitatea lasa de dorit, transformandu-se mai mult intr-o sursa de perturbare fonica cu efecte nefaste asupra sanatatii.

Tot mai stresati

Stresul psihic reprezinta reactia psihica si psihosomatica la schimbare. Pe baza acestei definitii constatam ca in urma schimbarilor din viata noastra, noi suntem tot mai solicitati si stresati. Este suficient sa analizam o singura zi din viata noastra si descoperim 3 mari suprasolicitari la care ne supunem: senzoriala, informationala si decizionala.

Suprasolicitarea senzoriala
– zgomotul si poluarea
Suprasolicitarea informationala – avalansa de informatii din media scrisa, audio si video, publicitate stradala sau tv. Foarte multe informatii nici nu ne intereseaza, dar suntem nevoiti sa luam contact cu ele. Amintiti-va doar reclamele in timp ce vizionati o emisiune tv sau film.
Suprasolicitarea decizionala – solicitarile familiale, profesionale, sociale dar mai ales tentatiile care ne pandesc la tot pasul. Gratuitatile nu ne mai dau pace!

Bucurati-va de muzica

Muzica de calitate in orice situatie a avut farmecul ei. Ea reprezinta sarea si piperul oricarei manifestari. Si in cazul luptei cu stresul psihic ea ocupa un loc privilegiat si o putem utiliza ca o adevarata arma contra stresului sub forma muzicoterapiei, datorita influentelor ei benefice asupra psihicului dar si a intregului organism uman.