Calea spre vindecare

In articolul precedent am vorbit despre boala si suferinta. Acum vom continua cu vindecarea trupului. Procesul de vindecare survine dupa ce oamenii inteleg in mod constient ceea ce li se intampla si actioneaza in consecinta pentru a se elibera de blocaje ca teama, furie si alte sentimente negative.

Primul pas spre vindecare

Pentru a incepe cu adevarat procesul de vindecare trebuie sa acceptati ceea ce vi se intampla: durere, disconfort, anxietate, nesiguranta si furie. Trebuie sa dati piept cu aceste neplaceri si sa le confruntati in mod direct.

Inainte de a simti furie, ganditi-va ca ceea ce vi se intampla nu este o coincidenta. Nimic nu este intamplator in viata, tot ce ni se intampla sunt rezultate ale actiunilor noastre  in contradictie cu Universul. Cand gresim fata de noi insisi si fata de cei din jur platim. Cum? Dumnezeu decide, iar noi ne vindecam mai repede sau mai greu in functie de modul in care interpretam semnalele primite.

Daca ignorati limbajul corpului vostru si opuneti rezistenta bolii, este foarte dificil sa ajungeti la esenta spirituala si semnificatia bolii. Prea multa furie si frica inconjoara starea de boala, iar cu panica nu rezolvam nimic.

Inainte sa va intrebati de ce eu sunt lovit de aceasta boala, intrebati-va cu ce ati gresit.

Cum sa infrunti boala?

Puteti dobandi adevarata libertate interioara numai stand fata in fata cu boala voastra, cu durerea si disconfortul precum si cu alte sentimente ale voastre de frica si dezgust. Imbratisati-le si apoi intrebati-le in liniste si cu constiinta deschisa: ce vreti sa-mi spuneti?

Sufletul are mai multe cai de a comunica cu voi. Calea favorita a sufletului este de a va vorbi prin intermediul intuitiei voastre: tonuri linistite ale senzatiilor, intuitii, soapte blande ale inimii. Emotiile vorbesc un limbaj mai puternic. Ele va arata in mod clar ca trebuie sa priviti in interiorul vostru si sa gasiti ce a cauzat acel raspuns emotional. Ori de cate ori sunteti puternic afectati emotional, trebuie sa aflati de ce sunteti patrunsi de anumite emotii si ce inseamna pentru voi ele mai precis.

Comuniunea dintre corpul fizic si suflet

Daca reusiti sa va relaxati si sa va ascultati cu atentie esenta divina, sufletul va da raspunsul asteptat. Daca opuneti rezistenta sau va negati emotiile, sufletul va vorbi prin intermediul corpului vostru. Corpul este o fiinta inteligenta, foarte receptiva nu numai la lucrurile materiale (ca mancare sau lichide) pe care le consumati, ci si la emotiile, sentimentele si gandurile pe care le aveti.

Retineti: Corpul este menit să fie un comunicator. El nu este doar o gazda pentru suflet, ci  ajuta sufletul intr-un mod inteligent  sa se exprime si sa se cunoasca pe sine insusi in lumea materiala.

Societatea moderna ignora dialogul firesc cu propriul corp. Din pacate suntem indopati cu multe imagini idealizate de societate despre cum ar trebui sa arate corpul perfect, ce implica fitness-ul si sanatatea, ce ar trebui sau nu ar trebui sa bem sau sa mancam. Exista tot felul de reguli şi standarde cu privire la ceea ce ar presupune o viata lunga si sanatoasa.

Dar toate aceste imagini idealizate nu au nici o legatura cu calea sufletului. Calea sufletului este individuala. Prin urmare, pentru a afla adevărul despre orice boala, indispozitie sau suferinta de care sufera corpul, oamenii trebuie sa isi caute propriul adevar in adancul lor. Acest adevar este in interiorul tau. Concentreaza-te, respira adanc si il vei gasi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.