Cand muzica cade, guvernul intra in declin

Muzica are un rol major in viata individuala a fiecaruia dintre noi, dar si in societate. Acordurile muzicale se fac remarcate in diverse locuri. Muzica este prezenta in interiorul locuintelor, in mijloacele de transport in comun, este nelipsita de la evenimentele mondene sau personale ale fiecaruia dintre noi. Pe stadion ia forma atat a imnului tarii, cat si ca posibilitate de recreere. Oriunde este muzica. Ea s-a transformat intr-o obisnuinta si chiar ne-a invadat viata. Nu poti sa mai inspiri o gura de aer curat in mijlocul naturii fara a inhala mirosurile de carnati, mici, fripturi ale celor care vin, teorietic, sa se relaxeze. De cele mai multe ori muzica s-a transformat intr-un mijloc de perturbare a intimitatii celor din jur.

Oameni, treziti-va!

Muzica este un element de comunicare interumana si cu multe efecte benefice asupra psihicului uman. Asta nu inseamna ca trebuie sa va lasati controlati de si prin muzica. Nu acceptati ca muzica sa devina un drog de care sa nu mai puteti scapa. Constientizati ce vi se intampla. putem realiza o analogie intre muzica si alimentatie. La fel cum hrana ne poate face mai puternici sau mai slabi, la fel se intampla si cu muzica. Muzica ne poate hrani viciile, defectele, rautatea, irascibilitatea, ura, dar si iubirea, bunatatea, increderea in sine, frumusetea din noi. Ea poate deschide portile raiului dar si ale iadului.

Cand muzica cade, guvernul intra in declin

Primavara si Toamna reprezinta un capitol dedicat muzicii de catre Liu Bu-ve din cae extragem cateva pasaje:
,,Obarsiile muzicii se afla intr-un trecut indepartat…Cand lumea se bucura de pace, cand toate lucrurile stau in liniste si toate isi urmeaza in ale lor schimbari, atunci muzica isi cunoaste implinirea. Cand dorintele si pasiunile nu se indreapta pe cai gresite, atunci muzica poate atinge desavarsirea. Ea provine din echilibru…..temeiul muzicii rezida in armonia dintre cer si pamant, in impacarea dintre intelepciune si lumina”.

In China veche muzica avea un rol foarte important in viata statului si a curtii imperiale. Maestrii de muzica aveau indatorirea sa vegheze mentinerea muzicii in stare pura. Daca muzica decadea, acesta era un semn sigur ca si guvernul si statul vor intra in declin.
in continuare, pentru o intelegere cat mai corecta a ceea ce inseamna muzica vom urmari definirea acestuia intr-un articol viitor.

Un răspuns la „Cand muzica cade, guvernul intra in declin”

  1. Domnule Florian… mai multă atenţie la exprimare şi chiar la tehnoredactare… Nu vorbi despre prea multe lucruri, că n-ai apucat să spui nimic, practic… Acesta este un subiect atât de profund şi de vast încât trebuie să avem mare grijă când ne hotărâm să scriem despre el…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.