Care nivel al existentei tale este mai dezvoltat?

Schimbarile din ultimii ani au adus un concept nou, dezvoltarea personala. Conceptul este nou, pentru noi, romanii, deoarece in alte zone ale lumii, evolutia personala este un proces vechi de mii de ani si incepe inca de la nastere.

Dezechilibrele din nivelurile noastre de existenta

De mare folos ne-ar fi noua tuturor, sa intelegem ca exista 6 dimensiuni ale bunastarii; daca vreti le puteti numi si niveluri de existenta, sau niveluri existentiale. Ele sunt: nivelul fizic, sufletesc sau emotional, spiritual, intelectual, social si ambientul sau al mediului inconjurator. Intr-o forma mai restransa, le-am putea clasifica in 4 categorii – spiritual, mental, emotional si fizic.

Legatura dintre schimbarile produse si nivelurile noastre existentiale consta tocmai in dezechilibrele care s-au produs in fiecare dintre, in viata noastra, sau chiar le-a amplificat pe cele pe care le aveam. Cine nu-si doreste sa traiasca in armonie si echilibru? Cine nu-si doreste sa aiba o bunastare materiala?

Cum aducem armonia si echilibrul in viata noastra

Daca iti doresti succesul, bunastarea si implinirea, trebuie sa-ti echilibrezi toate acele niveluri pe care tu consideri ca le ai nearmonizate, neimplinite. Odata echilibrate, dezvolta-le si integreaza-le in interiorul tau. Asa vei reusi sa te bucuri din plin de viata, iar schimbarea n-o sa ti se mai para o povara, ba din contra, chiar o sa-ti placa.

Toate nivelurile existentei – fizic, sufletesc, spiritual, intelectual, social, ambiental sunt la fel de importante. Acest lucru ti-l demonstreaza viata, chiar daca tu nu crezi, acum sau mai tarziu. Ceea ce ar trebui sa retii este ca acest proces de echilibrare, numit fiind si proces de dezvoltare personala ,este unul permanent, pe termen lung. Armonia si echilibrul trebuie sa-l regasesti in toate nivelurile tale existentiale si nu poti sa neglijezi un aspect in favoarea altuia. Daca vrei sa simti ca esti o persoana implinita, ca duci o viata sanatoasa si placuta, acorda din timpul tau liber, vindecarii si dezvoltarii fiecarui aspect.

Pentru ca acum exista ,,Arta de a-ti face viata mai frumoasa”

Acum ai ocazia sa-ti pui in valoare anumite aspecte prin Programul de Dezvoltare Personala (PDP), ,,Arta de a-ti face viata mai frumoasa’’. Poate ca anterior te-ai simtit mai descurajat in tentativa ta de a-ti exprima unul sau mai multe dintre nivelurile existentei tale, insa in acest program ai posibilitatea sa te exprimi asa cum iti doresti tu. De asemenea este posibil ca unele niveluri ale tale, sa necesite vindecare si poti profita acum de programul ,,Arta de a-ti face viata mai frumoasa’’, inscriindu-te in el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.