Casa construita de tine sau de dezvoltator? Ce preferi?

In articolul Dezavantajele unei locuinte duplex  scriam despre multiplele neajunsuri ale acestui tip de locuinta. Intr-adevar nu pentru toata lumea vei spune, intrucat am intalnit si persoane, putine cei drept, care isi doresc un asemenea condominiu.

Daca te-ai decis sa intri intr-un parteneriat cu un prieten sau o ruda apropiata sa va construiti voi un duplex, situatia se schimba radical. Spun asta deoarece tu si viitorul tau vecin aveti sub control intreaga lucrare. Voi platiti, voi decideti cum se construieste si la ce calitate.

Stii si tu cum este cu vecinul, nu-i asa? Daca-ti da Dumnezeu un vecin care nu stie nici ,,Buna ziua” sa ofere, te-ai pricopsit.
Asadar cand ai propriul teren si construiesti cu o echipa coordonata de tine este una, cand cumperi in faza de proiect (cea mai mare prostie pe care o poti face) de la un asa zis dezvoltator, este cu totul altceva.

Casa/duplex construit de tine sau de o echipa de meseriasi

In zilele acestea ai nevoie de timp, multa, foarte multa rabdare, noroc de meseriasi buni si casa iti va iesi cum iti doresti. Este adevarat ca timpurile de odinioara cand lasa-i totul pe increderea muncitorilor a trecut. Si asta o stiti cu totii foarte bine din ce motive. Poate cel mai mare avantaj este acela ca locuinta va fi construita asa cum iti doresti tu

Casa/duplex construit de dezvoltator

In cele mai multe cazuri acest lucru se numeste pacaleala sau teapa. Intentia vadita a dezvoltatorului zilelor noastre este de construi la un pret/mp cat mai mic si sa vanda la un pret cat mai mare posibil chiar si de 100%. Personal cunosc caz unde casa a avut costuri de 75.000 E inclusiv teren de 500 mp si la vanzare s-a solicitat direct de catre dezvoltator 130.000 E fara intermediari, agentii imobiliare etc.

Ce inseamna pret/mp cat mai mic? Dezvoltatorul nu este interesat sa-ti construiasca tie o casa de calitate in care castigul lui sa fie de hai sa spunem 10-15000 E la o casa. El cauta cele mai ieftine materiale posibile incepand de la caramida, ciment, boltari, bca, gresie, faianta, parchet si terminand cu cei mai ieftini muncitori. Insa asta nu inseamna nici pe departe calitate. Dezvoltatorul nu este interesat de calitate ci de cantitate!

Ce inseamna meseriasi ieftini?
Nu-ti imagina ca un bun meserias lucreaza ieftin, de aceea este si meserias nu-i asa? Ei bine lipsa fortei de munca in Romania este bine cunoscuta, mai ales forta de munca calificata. De aceea Vasile, Georgel, Ionel s-au dus prin Spania, Italia, Germania etc au carat roaba si au adunat gunoaiele pe santiere si s-au intors in Romania calificati in zidarie, montat instalatii sanitare, parchet, gresie, faianta.

Probabil stiti ca a da decorativa pe o casa nu este chiar simplu. O sa va surprind dar am vazut multe cazuri ale unei persoane care cara apa si sapa santuri la 2-3 case, ca mai apoi sa-l vad urcat pe schela dand decorativa. Rezultatul nu vi-l mai spun.

Intr-un articol viitor am sa va povestesc ce energie poate sa stea la temelia unei case construita de ,,meseriasi”.

Sa aveti o zi luminata!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.