Cate persoane ar putea sti cat valoreaza ceasul tau de la mana?

Ceea ce as vrea sa scriu in acest articol se refera la valoarea materiala.

N-am apreciat pentru ca nu m-a interesat sa ma dau in stamba purtand obiecte valoroase gen ceasuri de nu stiu ce marca, ghiuluri, bratari incrustate cu smaralde, cruciulite suflate cu aur alb etc etc.

Nu m-am dat in stamba nici a ma imbraca cu costume foarte scumpe nici in a purta camasi de la nu stiu ce firme. Despre a ma ,,dota” cu un portofel, o geanta sau sa port pantofi de mii de euro, nici vorba.

Si nu spun asta ca sa ma dau lebada cand esti de fapt o gaina prafuita uitata intr-un colt de cotet. Sau poate ca daca as fi fost un miliardar nu mi-as fi cumparat. Aici discut din pozitia faptului ca nu am fost interesat, in sensul ca nu am gasit decat o diferenta absolut insignifiata in a purta un ceas de 10 euro si un ceas de 10.000 de euro. La urma urmei care este scopul si rolul acelui ceas? Sa-mi indice ora atunci cand ma uit la el, nu? Am considerat mult mai util ca ambele ceasuri sa indice ora exacta decat sa constientizeze altcineva ca eu detin un ceas valoros d.p.d.v. material.

Faceti un simplu experiment. Imprumutati sau cumparati un ceas de 5 sau 10.000 de euro in acelasi timp cu unul de 5 euro, puneti-l la mana si deplasati-va spre exemplu la cumparaturi intr-o piata. Credeti ca din 100 sau 1000 de persoane cu care va intersectati va sti vreunul valoarea bunului de la mana? Sau cel care va intreaba cat este ora, va sti sau il va interesa valoarea ceasului? Nici pe departe.

Si apropos de asta, cred ca multi dintre voi au citit sau auzit ultimele cuvinte ale lui Steve Jobs. Nu vreau sa par ipocrit, dar zau ca sunt in asentimentul lui cu ceea ce am scris eu mai sus.

Iata care au fost ultimele lui cuvinte:

„Am ajuns pe culmile succesului în lumea afacerilor. În ochii altora viața mea este esența succesului.

Dar, pe lângă serviciu, am puține bucurii. Până la urmă, bogăția este doar un fapt de viață, cu care m-am obișnuit.
În acest moment, când zac pe patul de spital și îmi reamintesc întreaga mea viață, înțeleg că toată bogăția și toată aprecierea, pe care le am, sunt lipsite de sens și neînsemnate în fața morții iminente.
Puteți să angajați pe cineva ca să conducă mașina sau să câștige bani în locul vostru, dar nu puteți să angajați pe nimeni cu toți banii voștri, ca să suporte boala în locul vostru.
Puteți să găsiți și să cumpărați lucrurile materiale. Dar există un lucru, pe care nu puteți să-l găsiți și să-l cumpărați, când este pierdut — „viața” nu poate fi cumpărată.
Răsfățați-vă bine pe voi insiva. Și respectați-i pe ceilalți.

Cu cât înaintăm mai mult în vârstă, cu atât devenim mai înțelepți și treptat înțelegem că ceasul, care costă 30$ și cel ce costă 300$ arată una și aceeași oră.
Chiar dacă avem un portofel, care costă 30$ sau unul cu prețul de 300$, în ambele încape aceeași sumă de bani.
Chiar dacă conducem un automobil de 150.000$ sau o mașină de 30.000$, drumul și distanța sunt egale și vom ajunge la aceeași destinație.
Dacă vom bea o sticlă de vin de 300$ sau una de 10$, „plăcerea” va fi similară.
În casa, în care trăim, cu suprafața de 300 m² sau 3000 m², suntem la fel de singuratici.

Adevărata fericire din sufletul vostru nu provine de la lucrurile materiale ale acestei lumi.
Atunci când călătoriți cu avionul pe un loc de clasa I sau clasa economică, dacă avionul cade, dumneavoastră cădeți împreună cu el.

Cinci lucruri incontestabile:
1. Nu educați în copiii voștri aspirația de a deveni bogat. Educați-i astfel încât ei să tindă să devină fericiți. De aceea, când vor crește, ei vor ști ce înseamnă valoarea lucrurilor, dar nu prețul.
2. Consumați mâncarea ca pe medicamente. În caz contrar veți fi nevoiți să luați medicamentele în calitate de mâncare.
3. Cel care vă iubește niciodată nu vă va părăsi, chiar dacă ar avea 100 motive să renunțe la dumneavoastră. El/ea va găsi întotdeauna un motiv, ca să rămână puternic/ă și să nu vă părăsească.
4. Există o mare diferență între a fi om și a fi uman.
Dacă doriți să mergeți repede, mergeți singur! Dar dacă doriți să ajungeți departe, mergeți împreună!

Șase cei mai buni medici din lume:
1. Lumina solară.
2. Odihna.
3. Exercițiile fizice.
4. Dieta.
5. Încrederea în sine
6. Prietenii.

Să aveți prieteni în toate etapele vieții și bucurați-vă de o viață sănătoasă!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.