Cauzele bolilor si sanatatea

Boala si sanatatea este o tema de care ne lovim cu totii in viata mai devreme sau mai tarziu. Afectiunile de ordin fizic au la origine o cauza spirituala. De fapt aceste incercari reprezinta niste lectii de viata.

Cunoaste-te pe tine insuti

Ca sa intelegem mai bine ce inseamna boala, voi explica invelisurile corpului uman. Fiecare om poseda un corp fizic, vizibil, un corp emotional, care ne ajuta sa ne exprimam, precum si un corp spiritual, adica esenta divina.

De regula in corpul fizic se instaleaza anumite blocaje energetice. Aceste obstacole materiale care izvorasc in mintea omului afecteaza corpul emotional si declanseaza boala in organism. Sentimentele negative, prejudecatile nu sunt alteva decat niste credinte despre ceea ce este corect si gresit in om.

Legatura dintre prejudecati, blocaje emotionale si afectiuni fizice

Judecatile creeaza blocaje in sistemul energetic emotional. In locurile unde se produc blocajele, energia emotionala se loveste de unul sau mai multe obstacole, motiv pentru care energia nu circula liber. O data cu instalarea in corpul fizic a energiei intunecate, se declanseaza in corp un dezechilibru emotional si implicit boala. Putem spune ca o energie intunecata apara in aura si daca nu facem nimic sa restabilim echilibrul emotional, avem de suferit pe termen lung.

In general emotiile ne avertizeaza cand energia nu curge liber, iar cei care se debaraseaza de ea se elibereaza in acelasi timp si de blocaje.

Exemplu. Daca esti suparat sau furios cand faci un lucru neplacut sau te gandesti la un dusman, simti ca ai inima neagra. Insa, cand iti reprimi/ignori furia constant si te chinui sa duci la bun sfarsit sarcini de lucru nepotrivite, emotiile negative se muta din constiinta in corpul fizic.

Emotiile reprimate sunt o energie care doreşte sa fie auzita de om. Cand ea se exprima prin corp, se va manifesta ca o plangere fizica.

In general o plangere fizica sau o boala arata o emotie in interiorul uman de care subiectii nu sunt constienti. Simptomul fizic face vizibila suferinta interiorizata la un alt nivel si in acest fel oamenii intra in legatura cu blocajele lor. In acest fel simptomele fizice sau durerea sunt limbajul sufletului. Sufletul doreşte o comunicare deplina intre toate parţile sale. Sufletul se simte fericit atunci cand există un flux liber de energie si o reinnoire continua a tuturor aspectelor legate de el insusi. Blocajele impiedica energia sa curga liber si aceasta deprima sufletul.

Boala este un indicator

Boala are astfel funcţia de indicator: arata unde avem nevoie de vindecare. Desi boala pare negativa in sensul ca cei afectati sunt deranjati de simptome si dureri, cheia este sa interpretam boala ca un mesaj sau un indicator. Procedand astfel devine mult mai usor sa cooperam cu boala.

Deoarece boala reprezinta o emotie blocata care este partial dincolo de sfera de actiune a constiintei umane, este dificil de inteles ce reprezintă boala sau simptomul. Uneori pare foarte greu de aflat ceea ce sufletul incearca sa transmita prin boala.

In aceasta situatie este nevoie sa coborati in voi si sa va examinati in detaliu, in sensul de a deveni treptat constienti de tipul de energie care se manifesta in boala si ce vrea ea sa va spuna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.