Chiar era necesar acest covid 19?

Daca dai o cautare pe Google, oriunde te-ai afla pe planeta, cautand cel mai pronuntat cuvant, vei gasi astazi Covid 19.

N-as putea spune ca el nu exista, ca nu-mi provoaca neliniste sau ca-mi este indiferent in conditiile in care vreo luna mi-a oscilat temperatura intre 36,5-37,2. M-a pus un pic in dificultate in conditiile in care cu medicul de familie discuti doar online si la spital nici vorba sa mergi pentru un consult.

Totusi parca mi se pare exagerata toata aceasta mediatizare in valuri media uriase.

Va aduceti aminte ca in urma cu ani a fost gripa aviara si gripa porcina. Ce mi s-a parut atunci ciudat, locuind in Bucuresti, a fost faptul ca pe nepusa masa, intr-un cariter uitat de vremuri cu case vechi si mai mult derapanate a aparut in curtile cu cateva oratanii, gripa aviara. Dar stii, parca a cazut asa din cer in curtea omului care tine de cele cateva closti si puii ei. Nah, ce puteai sa spui ca doar nu erai filosof in ciudatenii, luai de buna.

Si asa au dat o lege, au omorat vecinii gainile, a stat gripa aviara vreo 2-3 luni si a disparut. Tot asa a aparut, dar parca mai pronuntata gripa porcina. Jale mare pe la sate, veterinari, amenzi, amenintari, scandaluri dar porcii tot au fost sacrificati. Si nu unul, 10 sau o suta. Ci cu sutele de mii de-a ramas tara asta in fundul gol cu carnea de porc.

A fost si gripa porcina, a uita-o bipedul. Si ma tot intrebam eu pe atunci: ,,mai sa fie, porcina fuse, aviara fuse, dar umana cand o veni?” Serios scriu dar chiar nu ma gandeam ca ceva va rascoli terra la nivelul asta.

Va trece si covid-ul asta la fel ca celelalte, insa eu voi ramane cu multe semne de intrebare. Evident ca nu vom afla noi, miticii vreodata ce s-a intamplat, dar raman la convingerea ca virusul a fost creat intentionat, ca exista si va aparea antivirusul si ca au existat intelegeri la niveluri inalte pentru alte randuiri asa cum au fost si alta data de-a lungul istoriei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.