Ce este cromoterapia?

Cromoterapia este una dintre cele mai stravechi practici medicale ale lumii: terapia prin culori, un mijloc de tratament simplu. Medicul francez Christian Agrapart spunea despre cromoterapie: ,,este o forma de medicina energetica, bazata pe dirijarea asupra zonei bolnave sau dureroase a unei raze de lumina colorata, in functie de afectiune. Fiecare culoare stimuleaza redresarea echilibrului energetic din zona afectata. Raza colorata nu actioneaza prin puterea sa de penetrare, ci prin capacitatea de a se integra in sistemul de aparare al organismului nostru. Ea nu agreseaza organismul asa cum se petrece in cazul medicamentelor, ci induce corpului o capacitate mai mare de rezistenta”.

Cand folosim cromoterapia

A preveni sau vindeca folosind culoarea pare un lucru putin credibil. Focalizand o anumita culoare in zonele dureroase se pot trata arsuri, astm, celulita, sechelele unui traumatism, starea de iritabilitate, depresia psihica si multe altele. In viata cotidiana suntem inconjurati de culori diferite, stim ca actioneaza asupra noastra dar nu ii acordam atentia cuvenita. Desi unii nu cred in efectele pe care le are asupra sanatatii tinem cont de ea in imprejurari din cele mai diferite: toaletele sexului frumos, in alegerea culorii masinii, in zugravit, florile din gradina, nuantele mobilei din casa, aspectul exterior al casei. Multi dintre noi nu au aprofundat studiul cromoterapiei din prisma psihologica, si totusi nu cumparam decat daca culoare ne place sau nu. Pe ce ne bazam cand facem aceste alegeri?
Ceea ce stim este ca actioneaza asupra noastra, putand fi linistitoare, invioratoare si ca ne face bine. Specialistii sunt de acord ca ele ne influenteaza sanatatea si dispozitia, raspandindu-si energiile asupa vietii noastre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.