Cele patru lumanari: pace, credinta, dragoste, speranta

Recomandam cu caldura in suflet cartea ,,Noi marturii despre parintele Arsenie Boca” in care veti gasi marturii ale oamenilor despre sfintenia Parintelui Arsenie Boca. Spre luare aminte nu puteam trece cu vederea o povestioara ce se regaseste in cuprinsul acestei carti, ,,Cele patru lumanari”. Oricate ai suferi intr-o viata de om pamanteasca, este bine ca sufletul sa ramana in pace, credinta, dragoste si speranta. Consideram ca acestea sunt cele mai mari bogatii ale unui om.

Iata povestioara:
,,Patru lumanari ardeau palpaind. Era liniste, atata liniste, incat puteai auzi soaptele sfaraite ale lumanarelelor.
Prima lumanare ofta: ,,Numele meu e PACE. Lumina mea lumineaza in intuneric, dar ce folos, oamenii nu ma vor…” Si luminita ei deveni tot mai mica, pana ce se stinse cu totul.

A doua lumanare tresari palpaind si sopti sfaraind: ,,Eu ma numesc CREDINTA, dar se pare ca sunt in plus. Oamenii nu vor sa auda de DUMNEZEU. Nu mai are nici un sens sa ma consum arzand…” O adiere strabatu incaperea si lumanarea se stinse.

Cu o voce abia soptita incepu sa vorbeasca si cea de-a treia lumanare: ,,DRAGOSTE mi-e numele si simt cum mi se sfarsesc puterile. Oamenii ma imping de-o parte si n-au ochi pentru cei care ar trebui sa-i iubeasca…” Cu o ultima palpaire, se stinse si lumina DRAGOSTEI.

Un baietel intra atunci in incapere. Se uita la lumanarile stinse si rosti printre lacrimi: ,,Bine, dar lumanarile ar trebui sa arda!”
Atunci se auzi soapta celei de a patra lumanari: ,,Nu te teme, copilas! Cata vreme ma vezi pe mine palpaind,mai putem reaprinde celelalte lumanari. Numele meu este SPERANTA!”
Baietelul prinse curaj, lua in maini SPERANTA si reaprinse de la flacara ei PACEA, CREDINTA si DRAGOSTEA. Cele patru lumanari isi raspandeau din nou lumina.

2 răspunsuri la „Cele patru lumanari: pace, credinta, dragoste, speranta”

  1. Minunata povestea, este o lectie de viata pt noi toti ,m am regasit in acel baietel speriat, si stiu ca aceste randuri au contribuit la regasirea valorilor vietii care ne purifica sufletul. Va multumesc din suflet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.