Cum definim muzica

Ca simplii ascultatori care nu merg foarte des la concerte de muzica fie ea clasica, pop, rock sau de alt gen, confundam adesea conceptul de muzica cu melodia. Muzica nu se reduce numai la melodie, ea are si implicatii psihologice. Deoarece suntem prea ,,marunti” in acest domeniu, sa vedem ce au afirmat de-a lungul secolelor monstrii sacrii ai muzicii fie ei compozitori sau dirijori, dar si specialisti in domeniul muzical.

Yehudi Menuhin – ,,Muzica este omul, mai mult decat cuvintele, caci cuvintele nu sunt decat simboluri abstracte care transmit intelesuri bazate pe fapte”
Hector Berlioz – ,,Muzica este sentiment si stiinta, dupa cum stiinta si inspiratia constituie arta”
Emil Cioran – ,,Muzica este absolutul trait, trait totusi prin intermediul unei imense iluzii, pentru ca se risipeste de indata ce se restabileste linistea”. ,,Muzica este refugiul sufletelor pe care le-a ranit fericirea”

In fata unor asemenea definitii nu poti decat sa te regasesti fara a incerca sa mai dai vreo explicatie acestor intelesuri.

Muzica este o curgere de sunete

Indiferent de cat de mult putem noi intelege muzica, ea exprima un mesaj pe care unii oameni il pot sau nu receptiona si decodifica tinand cont de posibilitatile intelectuale ale fiecaruia dar si de factori de conjuncturali. Profesorul I.B. Iamandescu definea muzica ,,ca o curgere de sunete care se imbina unele cu altele luand forma muzicii, avand ca orice opera literara o anumita tema, iar viteza cu care ea ,,ruleaza” nu reprezinta altceva decat ritmul acesteia. Muzica are o anumita intensitate, in timp ce ritmul reprezinta ,,latura energetica” a muzicii, iar armonia este reprezentata de cantarea simultana a mai multor sunete”.
De multe ori spunem ca muzica are ritm, fiind momentul in care corpul intra intr-o stare ,,ritmata”.
Pe parcursul derularii articolelor, vom incerca sa prezentam principalele elemente structurale ale muzicii.

2 răspunsuri la „Cum definim muzica”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.