,,De 40.000 E mi-ai dat, de atat ti-am dat casa”

In acest articol fac, din proprie experienta o comparatie intre pretul unei locuinte si calitatea acesteia.
O casuta a ta, dar numai a ta fara soacra, mama, frati, cumnati, rude si prieteni. Adica tu cu sotul si copiii sau tu si prietenul/prietena fara sa ai alta batai de cap. Pentru asta ai nevoie de bani, fie te imprumuti la banca ori ii ai tu stransi toti sau macar o parte din ei.
Aici vreau sa fac o distinctie intre o casa la curte si un apartament la bloc si evident discutam de valori ale preturilor mici si medii.

Bancile si dezvoltatorii imobiliari si-au facut impreuna temele si au stabilit ei un grad de indatorare pe 30 de ani unde in intervalul 40-50.000 Euro in general cam pentru un apartament. Spun asta deoarece o casa care sa aiba si un petec de pamant este aproape imposibil de gasit la aceste sume, doar daca nu tii neaparat sa stai la mai putin de 10 km de un oras.

La 40-50.000 E gasesti suficiente oferte, chiar as spune dezvoltatorii chiar au vandut aceste spatii locative pentru 3-4 ani de acum incolo. Gasesti oferte pe la micii dezvoltatori insa, totul este roz pana in momentul semnarii antecontractului. Din acel moment, in majoritatea cazurilor, ulterior apar o multitudine de probleme. Acum as vorbi doar despre calitatea caselor.

,,De 40.000 E mi-ai dat, de atat ti-am dat casa”
Am dat 39.500 E pe apartament cu o curte de vreo 60 mp in care imi tin masina, am o magazie de scule, am loc pentru gratar, sa stau la soare si chiar si pentru un caine.

Ce probleme au aparut in doar cativa ani
Construita vila (cu 3 apartamente) in 2015/2016 deja am schimbat acoperisul, de pe balcon si un perete lateral a inceput sa cada tencuiala. Gardul schimbat si el in totalitate.
Peretii interiori sunt din rigips – au inceput sa se fisureze.
In baie faianta a inceput sa se crape.
Parchetul – s-a deteriorat si el.

Exista case vechi de 100 de ani si nu am auzit sa-i fi schimbat vreodata acoperisul, dar in zilele noastre uite ca se poate. Aceasta ,,calitate” se reflecta in pretul mic de achizitie si sunt convins ca acest caz este prezent cu miile ci in alte localitati.

Drept urmare o casa sau un apartament cu o decenta calitate nu poate avea un pret mic. De ce? Voi oferi parerea mea intr-un alt articol.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.