Rugaciunea aduce schimbari in psihicul omului

Rugaciunea este redescoperirea prezentei lui Dumnezeu. Rugaciunea este cea mai frecventa practica spirituala din lume in diferitele ei forme (de adoratie, multumire, cerere, ispasire etc)

La ce ajuta rugaciunea
– sa fim constienti de existenta si prezenta lui Dumnezeu
– ne da posibilitatea sa vedem si sa intelegem ca venim de la Dumnezeu, calatorim prin viata cu El si mergem spre El
– ne ajuta sa intelegem de unde venim, unde ne aflam si incotro ne indreptam

Efectele rugaciunii
Rugaciunea aduce schimbari in psihicul omului. Schimba directiile noastre interioare, perspectivele. Devenim mult mai disponibili in a ne supune vointei lui Dumnezeu, de a fi in armonie cu El, cu semenii, cu tot ce ne inconjoara. Prin rugaciune impacam interiorul din nou, echilibram fiinta din interiorul nostru, intelegem mai bine ca ne aflam acolo unde trebuie.

Esti mai ,,pur” cand te rogi, comparativ cu cel ce nu se roaga?
Da. Rugaciunea inseamna iubire catre dumnezeu, care iarta si ne curata de pacate.

Superstitia dizarmonizeaza si perturba echilibrul
Superstitiile nu aduc armonie, echilibru, confort interior, impacare cu sine, cu Dumnezeu sau cu aproapele. Ele nu aduc nimic, nu te pun in legatura cu nimeni si cu nimic.

De ce avem nevoie de o relatie cu ceva atotputernic?
Oamenii simt nevoia de a intra intr-o relatie cu iubirea lui Dumnezeu, cu milostivirea Lui vesnica. Iubirea inseamna viata, care este mai tare decat moartea. Dumnezeu inseamna iubire atotputernica, iubire milostiva, iubirea prin care traim acum si dupa moarte.

Ce este un duhovnic?
Un duhovnic este un prieten care stie totul despre tine si nu este nimic pentru cine nu-l cauta. Duhovnicul poate fi un invatator, o persoana in care ai mare incredere si caruia poti sa-i spui tot ce ai pe suflet, el este refugiul caruia te adresezi cand te simti parasit de toti, poate fi frate, medic, inger pazitor. Toate aceste si nu numai sunt in functie de mesajul pe care duhovnicul il transmite, ce te invata el, ce ce, ce si cum spune.

De ce ne aducem aminte de Dumnezeu doar la necaz?
Multi oameni apleaza la divinitate doar cand da de un necaz, fie el deces, imbolnavire, pierderea slujbei etc. Necazurile, bolile te indeamna sa te gandesti la Dumnezeu si la oamenii care-ti pot da o mana de ajutor. Cand vorbim despre oamenii care te pot ajuta nu este o regula ca cei apropiati (parinti, frati, rude) vor sa te si ajute. Acest ajutor poate veni de la orice persoana care vrea sa-ti faca un bine. Multi sunt cei care dupa ce trece necazul, nu prea stiu ce fac si pe cine cauta atunci.

Avem nevoie de duhovnic?
Este bine sa avem un duhovnic care sa stea alaturi de noi pe drumul pe care il parcurgem si care este plin de har si de pacate. Recomandat este sa fi acelasi preot care sa te cunoasca si sa-ti inteleaga dialogul cu Dumnezeu si acolo unde nu intelegi, el sa te lumineze.

Un răspuns la „Rugaciunea aduce schimbari in psihicul omului”

  1. Iubiti credinciosi ai Bisericii strămosesti. Avem bucuria de a vă aduce la cunostintă că în ziua de sâmbătă 26 respectiv 27 septembrie 2009 moastele Sfintei Marii Mucenite Tecla adică mama celor bolnavi pe vor afla în românia aduse din Siria de către Părintele Arhimandrit Justinian Carstoiu. Procesiunea cu moastele Sfintei Tecla pe vă desfăsura la craiova, mai precis la 11 km de orasul craiova în localitatea Predesti, acolo unde în toamna acestui an pe va pune piatra de temelie a Mânăstirii Sfânta Tecla. Pe lângă racla Sfintei Tecla se vor mai aduce si moastele sfintei Chiriachi mare făcătoare de minuni, Marina si alti mari sfinti recunoscuti de Biserica noastră. Pentru informatii si mai multe detalii ms_tecla@yahoo.com sau 0749902332

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.