De ce nu-si mai doresc oameni case pe parter

Nu stiu de ce nu reusesc sa inteleg lucrurile complicate. Spun asta uitandu-ma prin jur la viata de pe trotuar incercand sa inteleg, fara a judeca si oferind suficienta empatie celor din jur.
Am sa ma aplec in acest articol asupra unei intrebari simple legata de acest avant luat de cererea masiva de locuinte.
Intrebare: De ce nu-si mai doresc oameni case pe parter cu o suprafata mai mica si se muta in viloaie?

Cererea de locuinte nu va fi finalizata niciodata deoarece intotdeauna va fi o alta cerere si inca una si tot asa. De ceva vreme urmaresc direct sau indirect cum in arealul in care ma misc apar pe nepusa masa kitsh-uri de blocuri de o uratenie de-ti vine rau. Pe langa astea fara nicio de verificare din partea autoritatilor care dau autorizatii fel de fel de dubioase, apar ditamai vilele ce au suprafete ajungand chiar si la 400 mp utili. Atentie spun suprafete utile adica cele in care te desfasori tu in casa, adica intre cei patru pereti.

Aici ii exclud aici pe cei care au bani si isi pierd mintile aruncand cu ei in stanga si in dreapta din dorinta de a arata tractoristului de pe camp intre ce betoane isi parcheaza el Bamwa-ul. Ma refer la cei care-si pierd ratiunea atunci cand au o bruma de bani si cumpara sau construiesc case intre 100 si 200 mp.

Ca mine sunt multi altii care stau si se intreaba: ,,mai frate ce-o face asta cu 200 mp? Are o nevasta, hai un copil, doi acolo, dar sa platesti ca prostu’ o caruta de bani pe gaze, curent, nu o insemna prostie? Pentru ce-ti cumperi tu o casa atat de mare cand tu nu esti in stare sa dai cu matura nici in dormitor?

Mergi la serviciu 8 ore, pierzi pe drum inca doua ore, dormi (adica folosesti un dormitor) inca 8 ore, iar restul le mai petreci prin curte, pe la poarta cu vecinii. Pai si cu restul camerelor ce faci? Mai folosesti o baie, sufrageria si… gata.

Acum o fi prostie, snobism, necunoastere, fudulie sau toate la un loc? Dar ma rog eu nu judec ci doar ma intreb. Insa cand ii auzi ca se vaita zau ca te umfla rasul.

Si uite asa aproape mai deloc nu gasesti sa cumperi o casa pana in 100 mp, construita ca in vremurile de odinioara cu bun simt si multa raspundere. Este adevarat ca multi vor sa-si justifice preturile mari solicitate la vanzarea imobilului prin corelarea cu suprafetele mari ale caselor lor. Insa se pare ca unii s-au mai si trezit la realitate.

Din nefericire au trecut 30 de ani si am ajuns mai rau ca odinioara. Oare o mai fi nevoie de inca 30 sau poate 100?

Minte luminata sa avem. Zic.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.