De ce oamenii saraci sunt saraci

A avea bani multi si castigati cinstit nu este o rusine si nici o dovada de modestie. A nu avea bani foarte multi, nu este nici aceasta o problema. Asa cum stim cu totii ,,ce-ti este scris in frunte ti-e pus”, sau cum spun chinezii folosindu-se de fascinanta lor metafizica chineza, in speta metoda Bazi, daca harta ta spuneca vei avea bani multi, cu siguranta ii vei avea. Daca nu… nu-i vei avea.

Aceasta este o realitate. Insa ce te faci cand esti sarac si nici nu-ti doresti sa faci ceva pentru a scapa de saracie.

Frunzarind deja faimosul facebook, am gasi mai deunazi o interesanta parere a unui miliardar chinez care vrea a spune urmatoarele:

Jack Ma spune:

,,Cel mai greu de mulțumit sunt oamenii săraci. Dă-le ceva gratis și vor crede că la mijloc e un șiretlic. Spune-le să investească o sumă mică de bani și-ți vor răspunde că în felul ăsta nu pot avea profituri considerabile. Spune-le să investească mai mult și-ți vor răspunde că n-au bani. Propune-le să încerce lucruri noi și vor zice că nu au experiență. Arată-le un model tradițional de afaceri și-ți vor răspunde că e foarte dificil. Oferă-le atunci un model nou și vor crede că este un sistem MLM. Dă-le un magazin să-l conducă și se vor plânge că nu au libertate. Pune-i să conducă o afacere și vor replica că nu au expertiza necesară.

Ei au niște lucruri în comun: le place să folosească Google, se compătimesc în cerc între ei, gândesc mai mult decât un profesor universitar și acționează mai puțin decât un om lipsit de vedere. Doar întreabă-i ce sunt capabili să facă cu adevărat. Nu vor putea să-ți răspundă.

Concluzia mea? În loc să vă aprindeți un-doi, de ce nu acționați mai rapid? În loc să întoarceți un lucru pe toate părțile în minte, de ce nu faceți ceva concret în privința lui? Săracii dau chix din cauza unei trăsături comune: întreaga lor viață stă sub semnul așteptării.”

Daca analizezi un pic situatia si ai ceva experienta de viata, tragi concluzia ca omul acesta chiar are dreptate. Nu vreau sa intram in fel de fel de cazuri dintre care mai particulare, insa daca-ti pui intrebarea ,,de ce sunt sarac?” este bine sa stai sa reflectezi putin la cele spuse mai sus.
Omul cu pricina nu este chiar oricine, este un pic miliardar si chiar n-o fi furat banii.

Gandire limpede !

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.