Despre Energia Universala

Dupa nenumarate consultari, intrebari si reflectii am ajuns la concluzia ca pentru a intelege viata si sanatatea, este necesar sa intelegi cativa termeni: energie, vibratie, armonie, echilibru, vitalitate, sanatate.
Daca nu esti pasionat si de alte pareri sau conceptii precum cele orientale despre viata, sanatate si vitalitate, mai greu iti poti explica anumite lucruri. Ca sa intelegem anumite tehnici care conduc la o buna sanatate, relatii armonioase si bunastare, credem ca trebuie sa explicam in primul rand termenul de ENERGIE.

Energia ca element esential al filosofiilor orientale

Filosofiile orientale recunosc existenta unei forte vitale care circula prin fiecare om, pe anumite trasee raspandite in intreg corpul. Multe culturi, ii recunosc existenta si au denumit-o Chi, Prana, Ki etc. Majoritatea oamenilor considera ca este ceva normal sa avem energie. Lucram si ne relaxam in cadrul unor limite pe care le acceptam ca fiind normale.

De-a lungul vietii, ati sesizat ca nivelul energetic nu este acelasi in fiecare zi. Uneori dam randament, alteori nu. Ne trezim in unele dimineti obositi, deprimati, fara chef, uneori afara mai si ploua. Dimineata la serviciu facem eforturi pentru a ne apuca de treaba si privimevenimentele din jur cu lehamite si indiferenta. In alte dimineti, ne desteptam ca si cum am vrea sa mutam muntii din loc,  cu multe idei. Suntem bine dispusi, energici si dornici sa incepem lucrul. De ce exista diferenta aceasta intre doua stari matinale?

Energia si rolul terapiilor complementare

Energia este folosita de sute de ani in culturile orientale pentru tratarea cu mult succes a bolilor, de la raceala pana la cancer. Ea sta la baza multor arte, stiinte si terapii – Tehnica Energiei Universale, Feng Shui, Tehnica Radianta (Reiki), Tai Chi, Acupunctura, Yoga – folosite de oameni pentru a-si mentine sau imbunatati sanatatea, utilizand pe langa medicina clasica, tehnici complementare de vindecare. Rolul acestor terapii este de a armoniza si echilibra energia universala care curge prin trupurile noastre. Spre exemplu terapia ambientala Feng Shui armonizeaza si echilibreaza energia universala din anumite spatii (locuinta, birou, scoala etc. in beneficiul sanatatii, al bunastarii materiale si al relatiilor dintre oameni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.