Etapele acumularii starilor de tensiune

Starile de tensiune se acumuleaza una cate una, nu toate odata ci in mod treptat.

Etapa I
In aceasta etapa nemultumirile vin una cate una ca urmare a presiunilor mediului inconjurator, datorita neconcordantelor dintre propriile interese si cele exterioare (ale firmei, intreprinderii), dorinta de a lucra autonom, neacceptarea controlulului si a presiunii resurselor.

Etapa II
Incepand cu acest nivel starea conflictuala este recunoscuta, apar presiunile din toate partile, amenintarile in prima faza sunt mai ,,diluate”, ,,prietenoase”, ulterior fiind pronuntate extrem de serios. Finalul acestei etape este marcat de focalizarea atentiei asupra ,,dusmanului” si constientizaea deplina a incompatibilitatilor dintre obiective si interese.

Etapa III
Starea de tensiune se accentueaza, si declansarea conflictului este iminenta. Se fac calcule comparative privind castigurile si pierderile pe care le are de suportat fiecare parte implicata in aceasta disputa si separarea taberelor.

Etapa IV
Conflictul se declanseaza.

Etapa V
Partile implicate trec la negocieri si se incearca solutionarea revendicarilor fiecarei parti, gasindu-se cai de stingere a conflictului dar nu asa cum si-au exprimat initial punctele de vedere partile implicate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.