Exista un destin?

Omul si destinul – este un subiect foarte dezbatut iar parerile sunt multe si impartite.  Dar de partea cui este adevarul?
In functie de modul cum privesc oamenii experienta lor pamanteasca, toate interpretarile lor sunt adevarate.
Fiecare dintre noi are propriul sau liber arbitru cu ajutorul caruia poate spune ,,da” sau ,,nu”.  Inainte de a putea raspunde singuri la intrebarea din titlul articolului, va prezentam o mica povestioara:

,,In timpul unei batalii, un general a hotarat sa atace desi armata sa era cu mult depasita numeric de cea inamica. El era increzator in victorie, dar oamenii sai erau cuprinsi de indoiala.

In drum spre campul de lupta s-au oprit la un altar. Dupa ce s-a rugat impreuna cu soldatii sai, generalul a scos o moneda si a zis:
– „Voi arunca acum moneda. Daca nimereste capul vom castiga, daca e pajura vom pierde. Acum e momentul pentru ca destinul sa ni se arate.”
A aruncat moneda in aer. Toti asteptau cu nerabdare sa vada ce le-a hotarat soarta. A iesit capul. Soldatii au rasuflat usurati si, plini de incredere, au atacat armata inamica si au iesit victoriosi.
Dupa batalie un locotenent remarca:
– ,,Nimeni nu poate schimba destinul!”
– ,,Intr-adevar!” i-a replicat generalul si i-a aratat locotenentului moneda. Aceasta avea capul pe ambele parti”.

Parerea noastra despre destin este ca el exista, venim pe pamant impreuna cu el si ca in misiunea ce o avem de indeplinit il putem modela.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.