Dumnezeu nu a permis existenta nici unei boli, fara a fi creat si leacul ei in natura – (Paracelsus)

Terapia ambientala, sau terapia naturii reprezinta starea de bine sau bunastarea pe care o simti atunci cand traiesti in armonie si echilibru cu natura. Este un stil de viata in care respecti mediul inconjurator si il protejezi, el oferindu-ti in schimb sanatate si prosperitate. Atingi pragul bunastarii ambientale atunci cand pretuiesti resursele oferite de natura, conservi energia, traiesti conform principiilor naturii, mananci produse naturale si ecologice.Starea de bine ambientala inseamna sa-ti imbunatatesti nivelul de viata, sa participi la ridicarea acestui standard dar si la calitatea lui.

Feng Shui ca terapie ambientala, naturista

Indiferent de denumirea pe care o poarta ambiantoterapie, terapia ambiantei, biototerapia, estetoterapia, etnoterapia, odihnoterapia, silvoterapia sau Feng Shui, aceste terapii naturiste au legatura cu natura, ele nefiind singulare in aceasta directie. Am enumerat doar o mica parte din remediile naturiste care fie intretin sanatatea, fie o pot recastiga. Dintre aceste am ales Feng Shui.

Ce este Feng Shui?

Feng Shui este arta si stiinta de a trai in armonie cu mediul inconjurator. Mai precis este stiinta energiei din mediul inconjurator. Este o metoda de a lua in stapanire energiile pozitive ale naturii din jurul nostru si de a le indrepta pe cele negative, in beneficiul sanatatii, al bunastarii si al relatiilor interumane. Mentionam si faptul ca face parte din filosofia si traditia poporului chinez. Termenul in sine Feng Shui care inseamna vant si apa este interpretat in mod diferit de diferitele scoli. De aceea si noi vom ramane la concluzia ca Feng Shui se refera la crearea unui ambient mai favorabil, sanatos si armonios pentru a trai si a munci, precum si la actiunile desfasurat pentru a spori sanatatea si prosperitatea si a oferi belsug familiei.

Feng Shui si sanatatea

,,Exista oare un bun mai de pret pentru om decat sanatatea” – (Socrate)
Vom asocia Feng Shui-ul cu sanatatea, pentru a dovedi ca este un factor cheie in longevitatea oamenilor. Aceasta legatura stransa intre posibililele probleme de sanatate si un Feng Shui nefavorabil nu ar trebui sa trezeasca temeri. Dimpotriva, daca puteti intelege o situatie rea specifica, puteti intreprinde schimbari.