Gasirea terenului pentru construirea casei

Bine v-am regasit. In articolul ,,Cat costa sa construiesti o casa in 2019” am scris despre intentia construirii unei case pe parter cu suprafata utila de 80 mp, iar acum vin cu primii pasi facuti.

Ce am facut

Mai bine de 4 luni am ,,batut” localitatile din jurul Brasovului – Sacele, Prejmer, Cristian (o comuna extraordinar de frumoasa si dezvoltata), Rasnov, Harman, Sanpetru, Bod. Dar le-am colindat serios nu gluma cu scopul vadit de a gasi un teren.

Ce am gasit

Desi doream un teren nu am exclus si varianta unei casei cu utilitati, aici ma refer la apa, canal, gaz, curent. Ei bine preturile la case au preturi ametitoare, si cand spun asta vorbesc despre sume ce pornesc de la 90.000 E in sus. Exagerari serioase si sa nu-ti inchipui ca la 115.00 E gasesti nu stiu ce minunatii! Nici pe departe. Este o casa in jur de 100-120 mp construita cu materiale cat mai ieftine posibile, cu mana de lucru aproape necalificata cu mici exceptii pe ici pe colo. Pot spune fara a gresi ca in proportie de 90 % casele lasa de dorit cel putin la nivel de finisaje. Rar, foarte rar gasesti o casa care sa te incante si atunci renunti sa mai intrebi de pret. Concluzie: am renuntat la varianta casa si am cautat teren.

Ce preturi au terenurile in 2019

Va spuneam ca in ultimii 3 ani tot am cautat, insa in ultimile 4 luni chiar am umblat zilnic dupa un teren cu utilitati. Ei bine preturile au luat-o razna. Ce inseamna asta? Daca acum 3 ani un teren cu toate utilitatile costa 30E/mp, acum a ajuns si 90 E/mp! Si cum la mintea unor proprietari sa nu te pui caci este odihnita, am inceput sa cautam terenuri care au utilitati mai putine insa foarte bine pozitionate.

Ce intelegem noi prin ,,bine pozitionat”

a. peisajul din mediul inconjurator apropiat sa poata fi vazut cel putin pe semicerc de 180 grade cand privesti din casa
b. amplasarea fatadei casei sa poata fi facuta pe directiile SE, S, SV, adica sa captezi cat mai mult soare
c. terenul sa fie cat mai aerisit, fara cladiri inalte si inghesuite una intr-alta
d. posibilitatea aplicarii principiilor Feng Shui traditional foarte usor fara a interveni cu modificari substantiale
e. vecini de cat mai buna calitate
f. acces facil catre o sosea asfaltata
g. nu foarte departe de oras (maxim 15 km)
h. utilitati cat se poate de multe
i. teren minim 500 mp, cu un plan drept

Ce am ales

Terenul ales este la 6 km departare de actuala locatie, adica la vreo 14 km de Brasov.
Utilitati: curent, apa, canalizare (exista insa nu s-a facut inca racordarea la reteaua centrala). Nu exista inca reteaua de gaz.
Suprafata: 610 mp
In rest toate celelalte conditii enumerate mai sus. Cu vecinii om mai vedea cum sta treaba.
Pretul? Mult sub cele prezentate mai sus asta si din cauza faptului ca este mai departe de oras.

Ce urmeaza

Dupa sarbatorile de Pasti ne intalnim cu constructorul pentru a analiza impreuna dorintele noastre si intocmirea schitelor cu care se va merge la arhitect.

Sa aveti o zi luminata!

 

 

 

 

2 răspunsuri la „Gasirea terenului pentru construirea casei”

  1. Avanseaza proiectul? Sunt curios ce firma de constructii ati ales in final si daca ati mai construit cu lemn.

  2. Ei bine, proiectul nu mai avanseaza. Tocmai de aceea si spuneam pe alocuri ca pana ajungi sa-ti construiesti o casa ai multe de intampinat. Niciodata sa nu spui ,,el este”, vei avea mereu surprize.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.