Maestrul dr. Zhi Gang Sha

Cine este Zhi Gang Sha? Pana mai ieri numele de Zhi Gang Sha nu imi spunea mare lucru. Acum am luat contact cu scrierile sale si intr-un fel am intrat in comuniune cu gandurile maestrului. Pentru ca a fi medic, autor si terapeut de renume mondial nu sta la indemana oricui. Insa Zhi Gang Sha vrea sa vindece oamenii si, dupa cum singur spune, in viata are de indeplinit trei misiuni.Misiunile maestrului Zhi Gang Sha. A luat pe rand Tai chi si qi gong. A urmat kung fu, I Ching si Feng Shui. Studiile clinice, acupunctura, medicina occidentala, exercitii ale dezvoltarii de sine sunt o alta latura care fac din Zhi Gang Sha un vindecator al sufletului, mintii si trupului.

Misiunile lui in lume sunt, dupa cum singur declara:

– de a preda arta vindecarii. Pentru ca fiecare om are puterea sa se vindece singur. Si dupa ce se vindeca pe el insusi, are puterea sa isi vindece si semenii

– de a preda arta intelepciunii sufletului astfel incat fiecare muritor sa cunoasca iluminarea

– si nu in ultimul rand de a-si oferi serviciile intregii lumi in calitate de slujitor al Domnului

Sanatatea incepe cu iubirea si iertarea. Iubirea si iertarea sunt cheia vindecarii universale, ne dezvaluie maestrul dupa numeroase studii si experiente personale. Aceasta filosofie de viata a fost candva folosita cu succes, intr-o perioada in care valorile umane erau autentice. Acum mass-media face cartile si promoveaza superficialitatea. Dar noi, oamenii, trebuie sa facem un efort si sa aducem in prezent invataturile lui Zhi Gang Shi. Invataturile maestrului nu sunt simple vorbe, ci concluzii trase dupa 40 de ani de calatorie in domeniul vindecarii.

A sti sa aplici aceste concepte de baza pentru a-ti pastra mintea, sufletul si trupul sanatoase nu este usor. Cum usor nu este sa iubesti intr-o lume cu inclinatii individualiste. Acest exercitiu trebuie invatat pas cu pas. Dificil este in egala masura sa iti recunosti greselile, dar si sa absolvi de vina persoana care te-a ranit.

Pentru a-ti vindeca trupul si mintea incepe cu sufletul. Restul vine de la sine. Asa ne indeamna Zhi Gang Sha in cartea “Medicina sufletului, mintii si trupului”.

Despre aceasta lucrare, un doctorul japonez, Masaru Emoto spunea: “Asa cum gandurile noastre pot influenta apa, sufletele noastre ne pot vindeca si echilibra propria fiinta, fiintele celor dragi si intreaga lume moderna. Dr. Sha este un maestru important si un terapeut minunat, cu un mesaj valoros despre puterea sufletului de a influenta si de a transforma intreaga viata.”

Dar despre puterea sufletului voi reveni cu o alta ocazie.

Majoritatea dintre noi, oamenii de rand, ne multumim cu un singur tel, dar maestrul chinez incearca mai mult. Si poate. Pentru ca este vindecator, terapeut si scriitor. Si pentru ca vrea ca cercetarile sale teoretice si practice sa devina universale. Acest om cu valente multiple incearca sa ne transmita din cultura sa. Insetat de cunoastere, a inceput sa studieze tehnicile de vindecare orientale de la 6 ani.

4 răspunsuri la „Maestrul dr. Zhi Gang Sha”

  1. cartea Intelepciunea Sufletului mi-a schimbat viata in bine pe toate planurile,ii multumesc din suflet si persoanei care mi-a recomandat-o.Va doresc iubire,pace si armonie.

  2. Multumesc pentru ca m-ati atentionat! Stiam ca dr. Masaru Emoto este japonez, dar ma gandeam la cultura chineza cand am scris.
    Am corectat cu informatia corecta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.