Maestrul Li Hechun sau despre Tao

Cine este Li Hechun?

Li Hechun este unul dintre inteleptii chinezi specializati in arta taoista.
Tanarul maestru urmeaza ramura Longmen (Poarta Dragonului) si i-a onorat pe romani in doua randuri cu prezenta sa.

Li Hechun este membru al Scolii de Taoism Ch’uan-Chen (Perfectiunea totala). Iar scoala din care face parte maestrul pune accent pe cultivarea interioara si practica de “neidan”. adica alchimia spiritului. Toate aceste practici au menirea sa ne cultive spiritul.

Scopul final al taoismului este sa intram in comuniune cu natura divina urmarind calea cea dreapta.

In cadrul lectiilor de Tai Chi, i-a invatat pe practicantii incepatori sa isi controleze respiratia si sa se relaxeze. De asemenea, inainte de a te apuca de Tai Chi, trebuie sa intri in deplina armonie cu propriul sine, dar si cu intreg Universul.

Maestrul Li Hechun a explorat lumea taoista si a ajuns in muntii sacrii pentru a invata alaturi de marii maestri si pustnici.

Cateva date bibliografice despre Li Hechun.

Nascut in 1978 s-a format initial intr-un templu din Muntele Zhongnan, unde a si copilarit. Este mandru de locurile natale pentru ca acesti munti sunt venerati de secole de catre taoisti.

Si-a pierdut tatal la varsta de sase ani pe cand era in scoala elementara. Apoi a cunoscut un maestru Taoist de care isi aminteste ca ii placea sa ajute oamenii: cu ierburi, sedinte de acupunctura si medicamente.

Un program TV despre Gong Fu si arte martiale l-a facut sa viseze ca intr-o buna zi si el va deveni erou salvand vieti. Asa s-a apucat sa studieze artele martiale cu maestrul Taoist.

 La numai 7 ani, Li Hechun s-a initiat in filosofie taoista, cosmologie, istorie, arte, ritualuri si practici meditative. Si de aici incolo totul este istorie.

In prezent maestrul Li locuieste in templul Taoist Gong Chingyang din orasul Chengdu, China. El ne invata sa folosim filosofia taoista in viata practica de zi cu zi. In acest sens a publicat carti si articole pentru a revitaliza interesul public vis-à-vis de cultura taoista.

Maestrul este un adevar ambasador pentru China moderna.  In ceea ce priveste vizitele sale in Romania, la Bucuresti, calugarul Taoist a sustinut un curs de Tai Chi si practici energetice, iar la Brasov a predat un curs timp de 2 zile cu aceeasi tema.

Maestrul Li impartaseste din invataturile taoiste pretutindeni in lume, ducand faima Scolii Dragonului in care s-a format.

Anual in cadrul cursurilor de iarna preda Tai Chi in Thailanda, la Tao Garden. Iar daca sunteti interesati de cursurile sale, informatii la zi veti gasi accesand:

http://www.lihechun.ispace.in.th/about.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.