Muzica un fenomen vibrator

In articolul ,,Cum definim muzica” am prezentat muzica asa cum au definit-o oameni marcanti ai lumii muzicale dar si modestele noastre cunostinte in acest domeniu. De aceasta data vom intra in tainele definitiei muzicii prin intermediul lui Edgar Cayce, un renumit medium american al secolului 19. El nu a scris niciodata o carte despre muzica, dar vorbea foarte des despre acest lucru pentru ca era cea mai accesibila celor care veneau sa-l consulte pe Cayce si oamenii aveau deschidere catre muzica si ca urmare a faptului ca ei cantau in fiecare duminica in biserica.

Scopul terapeutic al muzicii

Acest medium a vorbit despre muzica doar din punct de vedere terapeutic, intrucat rolul lui era de a ajuta la vindecarea bolnavilor sai si muzica reprezenta un instrument indispensabil de vindecare. Filosofia lui Cayce despre muzica era parte a gandirii lui spirituale, intrucat pentru el vindecarea nu putea fi facuta doar daca omul era considerat un intreg: corp, minte si suflet.

Ce este muzica?

Pentru secolul 19 credem ca acest medium era foarte avansat ca urmare a prezicerilor sale dar si din punct de vedere stiintific. Multi dintre noi nici astazi nu au sau nu doresc sa inteleaga fenomenele vibratorii, energetice fiind realmente conectati la viata lor materiala. Cayce avea aceste notiuni si a definit muzica drept ,,un fenomen vibrator, de aceeasi natura cu culoarea”. ,,Orice energie este vibratoare, si totul provine de la o singura vibratie centrala”. Altfel spus energia universala ajunge la noi sub forma de vibratii si ia forma culorilor, sunetelor, materiei adica ceea ce percep simturile noastre, vibratie joasa. El denumea materia ,,surse de energie condensate sub forma a ceea ce este numit materie”. Pentru el toate energiile au o singura sursa, cea divina numind-o ,,the creative forces” – energiile creatoare, adica spiritul. Muzica la randul ei provine din aceeasi sursa de energie universala.

Un răspuns la „Muzica un fenomen vibrator”

  1. Doar nu credeţi treaba asta? Muzica este un fenomen fizic (nu degeaba acustica este o parte a fizicii). Muzica are legătură şi cu mecanica, dar nu are legătură cu vreo culoare. În primul rând muzica şi culoarea sunt percepute prin simţuri diferite; apoi, lumina şi sunetul sunt unde diferite… Mai gândiţi-vă un pic, înainte de a posta tot felul de lucruri care nu au argumente ştiinţifice…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.