Necesitatea dusmanilor

Una dintre cele mai mari bucurii ale existentei este aceea de a avea prieteni, si este adevarat, nimic nu este mai pretios ca prietenia. Numai ca, nu cautam totdeauna numai prieteni adevarati, ci niste aliati care sa ne aprobe si sa ne sustina chiar si in in manifestarile noastre negative.

Cunoasteti multi oameni care accepta ca prietenii lor sa fie absolut sinceri cu ei si sa nu aprobe ceea ce fac sau spun?
in momentul critic, ei se simt tradati si se supara. Toata loumea stie ca, daca dorim sa castigam favorurile cuiva, trebuie sa-l aprobam, sa-i facem complimente, sa-l lingusim. De aceea, observam atatia oameni care isi petrec timpul inseland sau inselandu-se pe ei insisi, unii refuzaand sa auda adevarul, iar altii considerand ca nu au niciun interes sa-l spuna.

Toti isi inchipuie ca vor fi astfel fericiti! Ei bine, nu, pentru ca acestea sunt numai manifestarile naturii inferioare care nu poate decat sa ii conduca spre complicatii si deceptii. Acela care vrea cu adevarat sa evolueze nu ii inseala pe altii,  si accepta mai ales observatiile si criticile. Iar daca este si intelep, va intelege ca dusmanii ii sunt folositori. De ce? Pentru a progresa.

OMRAAM Mikhael Aivahov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.