Am ales termenii normal si anormal spre a-i intelege, deoarece au o mare legatura cu termenii armonie si dezarmonie pe care ii vom intalni in articolele referitoare la energie, echilibru, sanatate, feng shui, dar si in comunicare. Intalnim des termenul de normal si exista si o intrebare uneori cu sens jignitor ,,Tu esti normal?” Incercati sa raspundeti la aceasta intrebare si veti constata ca definitiile sunt oarecum relative.

Normal inseamna echilibru, nu este nici pozitiv, nici negativ, o egalitate. Putem aplica aceste definitii la orice situatie din viata noastra fara nici o exceptie, inclusiv sanatate. ,,Normal ar fi fost ca el sa …..”, ,,normal ar fi ca parlamentarii sa vina la serviciu la fel ca noi toti”, ,,normal ar fi fost ca el sa castige”.
Cuvantul normalitate provine de la ,,norma”, adica o regula ce trebuie respectata. Este adevarat ca aceasta norma indiferent cat de buna ar fi considerata, lasa loc interpretarilor si nu va fi acceptata de toata lumea. Aceste norme, reguli sunt instituite din dorinta de a face ordine, iar daca aceasta normalitate instituita nu ar exista, totul s-ar transforma intr-un haos, dezechilibru.

Normalitatea este subiectiva

Dar normele, regulile, legile cine le creeaza? Omul. Si cum orice om este subiectiv in tot ceea ce face, rezulta ca si normele sunt subiective. Ca urmare omul, fiinta subiectiva, creeaza o normalitate subiectiva. Este firesc sa fie asa intrucat noi, oamenii, traim intr-o realitate materialista si privim existenta doar din prisma lucrurilor materiale, de aici derivand si subiectivitatea. Normele acestea vor fi obiective doar acelor lucruri care nu fac parte din materia pe care noi o percepem zilnic, si care este supusa legilor naturale, iar materia inseamna vibratie joasa. Normalitatea impune ceva ce altii nu vor sa accepte si se opun.

Aplicand teoriile stabilite de ilustrii filosofi si psihologi la realitatea romaneasca, am constata ca orice afirmatie facuta de ei, noua nu ni se potriveste ca popor. Cum putem oare percepe realitatea din tara noastra in care sunt aplicate normele si legile parlamentarilor nostri? Normala sau anormala? Iata un subiect de studiu foarte interesant.

Anormalitatea reprezinta abaterea de la normal, contrar oricaror reguli si  norme obişnuite. Acest termen se opune oricarei regularitati, este ceva care diferentiaza calitativ. Nu trebuie confundata anormalitatea cu anomalia. Priviti in jurul dv. si incercati sa descoperiti diferenta dintre normalitate si anormalitate.