Cand patrunzi intr-o incapere, fie ca esti in propria casa ori intr-o locuinta straina, te lasi invaluit de anumite ganduri si sentimente. Daca in camera mai intra o persoana, in functie de energia pe care o emana, poate fi o prezenta placuta sau din contra, una respingatoare.

Explicatia acestui fenomen consta in energia de care dispunem noi, fiintele umane. Deoarece fiecare om este, constient sau nu, un adevarat camp de energie dotat cu meridiane sau campuri energetice.

Asa cum planeta noastra este strabatuta de ecuator si alte puncte esentiale, la fel corpul uman este “brazdat” cu o serie de meridiane.
Canalele de circulatie care strabat corpul fizic au fost numite de catre inteleptii chinezi “chi”.

Chinei datoram descoperirea energiilor si meridianelor care curg continuu prin corpul fizic asemeni sangelui. Canalele de circulatie provenite din energia cosmica au grija de sanatatea noastra si ne intretin echilibrul fizic.

Fara energia cosmica ce constituie hrana principala a organismului uman, viata nu ar fi posibila.

Prin intermediul centrilor energetici, corpul face permanent schimb de energie cu universul exterior. De aceea putem vorbi despre un univers interior (omul) si un univers exterior (Cosmosul). Iar schimbul energetic realizat prin intermediul centrilor energetici intre om si Univers poarta numele de chakre.

Atata timp cat comunicarea energetica are loc in conditii optime, oamenii isi mentin sanatatea si vitalitatea. In caz contrar se formeaza blocaje energetice si astfel isi face simtita prezenta boala: fizica, psihica sau sufleteasca.

Vestea buna este ca blocajele pot fi inlaturate folosind metode de medicina alternativa: acupunctura, presopunctura si laserul numarandu-se printre cele mai cunoscute.

Sub piele se afla vase de sange si fibre nervoase. Aici sunt introduse acele in acupunctura cu scopul de a permite circulatia libera a energiilor si o data cu ea se restabileste sanatatea.

Efectele blocajului energetic interior sunt:
– inactivitatea sau sedentarismul;
– odihna insuficienta;
– alimentatia necorespunzatoare;
– poluarea;
– stresul si reactiile emotionale;
– gandurile negative etc.

Aceste cauze conduc inevitabil la boala si in cel mai rau caz la moarte. Daca va simtiti relativ bine la suprafata, nu va pacaliti crezand ca totul este in regula.

Oboseala, alimentatia neadecvata, stresul cotidian sunt factorii principali care aduc prejudicii sanatatii. Iar corpul deteriorat si surmenat de griji, isi pierde imunitatea si se imbolnaveste.

Luati masuri de prevenire din timp pentru a ramane sanatosi. Pentru ca a preveni este mai simplu decat sa vindeci ce uneori nu mai poate fi tratat.

Cum se instaleaza boala?

Atunci cand nu stim sa gestionam energiile de care dispunem, boala se instaleaza in organism. Adesea corpul nu simte afectiunea de la primele semne, insa structura energetica este afectata.

Numai persoanele cu inclinatii paranormale prevad eventualele afectiuni ce se pot instala in corp si le indeparteaza din timp. Dar cum putini sunt inzestrati cu un simt in plus, vom fi nevoiti sa prevenim sau sa tratam boala asa cum se cuvine.De felul in care gestionam energia, depinde sanatatea, tineretea si vitalitatea.

Pe langa alimentatia corecta si mentinerea echilibrului sufletesc, avem nevoie de un somn linistit, ganduri pozitive si relaxare in aer curat, departe de noxele marilor orase. Insa chinezii au adaugat la acest stil de viata corect o serie de tehnici numite de catre taoisti Chi Kung, Nei Kung si Tai Chi.

Insa fara o participare directa si voluntara a subiectului, schimbarea pozitiva nu are cum sa se produca. Totul incepe din interior si continua spre exterior. Vindecarea porneste o data cu schimbarea mentalitatii si cu folosirea creierului in mod rational.

Si de ce sa nu incepem aceasta schimbare folosindu-ne in primul rand de Mama natura? Ea ne ofera meloterapie gratis in mijlocul padurii unde trilul pasarilor, susurul raului sau fosnetul frunzelor produc zgomote melodioase. Tot ea ne ofera oxigen din belsug pe culmile montane sau la malul marii. Si izvoare termale, apa curata din inima muntilor, bai de soare si plante medicinale.

Asa ca nu mai irositi timpul si incepeti acum pentru ca fiecare secunda conteaza. Incepeti schimbarea de azi fara a va mai gandi ca si maine e o zi.

Haideti sa intindem mana dupa miracolele naturii si sa ne bucuram de ele aici si acum, cat suntem pe Pamant.