Persoanele credincioase traiesc mai mult

In intelepciunea populara se spune ca binele castiga intotdeauna in fata raului. Cu acest lucru sunt de acord si cercetatorii de la Universitatea Yale din S.U.A. care au constatat ca orice persoana darnica din fire, cu o atitudine pasnica si ingaduitoare fata de cei din jurul lor, traiesc mai mult decat cei care nu sunt toleranti cu rauvoitorii. Studiul evidentiaza si faptul ca, oamenii cu o viata ordonata, care au intemeiata o familie, sunt inconjurati de multi oameni si duc o viata molcoma, fara a fi stresati, au predispozitie catre o viata lunga si necazuri putine.

Tot americanii, prin specialistii Universitatii din Minnesota emit teoria conform careia persoanele cu un suflet bun, care nu pun la inima supararile, indiferent de motivele care le genereaza, se bucura de o sanatate foarte buna.

Cei mai putin buni, ce fac?
Savantii le ofera celor ce nu au puterea sa fie mai buni o cura de nuci, care i-ar putea face sa devina mai buni folosind metode naturiste. Nucile, prin consumarea acestora, reduc nivelul de colesterol si diminueaza persoanelor care se enerveaza riscul de a face boli de inima grave. Totodata le recomanda ,,nervosilor” un regim bogat bazat pe fructe si legume proaspete.

Credinta mareste durata de viata
Persoanele credincioase se situeaza pe prima pozitie in ceea ce priveste durata de viata. Daca luam doar cateva exemple din istorie (Papa Ioan Paul al ii-lea, Maica Tereza) ne putem da singuri seama de acest lucru. Motivul principal este ca Dumnezeu ii intareste pe toti cei ce cred in El, inducandu-le o stare pozitiva  pentru a deveni mai buni cu cei din jur.

Un răspuns la „Persoanele credincioase traiesc mai mult”

  1. Din punctul de vedere al longevitatii asiaticii traiesc cel mai mult datorita stilului de viata sanatos. Poate ar trebui sa ii luam drept exemplu.

    Unele persoane au suflet bun si credinta in Dumnezeu, dar tot pun la suflet rautatile oamenilor. E greu sa fii pasiv la ce se intampla in jurul tau si iti afecteaza in mod direct viata. Pe mine ma deranjeaza nedreptatea, invidia, patima pentru bani si egoismul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.