Relatia dintre culoare si chakre

Datorita practicienilor indieni de yoga s-a putut stabili care este modalitatea prin care culorile si chakrele interactioneaza. Stim deja ca chakrele principale ale corpului sunt in numar de 7. Atunci cand acesti centri de energie sunt bine dinamizate, ele actioneaza impreuna si acumuleaza energia luminoasa colorata, care ulterioro va distribui corpului nostru, pe diferite niveluri de vibratie energetica. Exista 7 culori fundamentale si 7 chakre principale. Ca urmare exista corespondenta conforma careia fiecaria dintre cele sapte chakre ii corespunde una dintre cele sapte culori de baza ale spectrului luminii albe care este descompusa prin intermediul unei prisme transparente.

Anomaliile care apar in corp, tulburarile, proasta functionare a organismului, apare ca urmare a unei slabe energizari a unuia din cele 7 chakre. Avand o  zona bolnava, se va incarca cu energia culorii, doar atat cat este nevoie, zona corespondenta respectivei chakre, expunand direct zona,  la radiatia luminoasa colorata a culorii corespondente respectivei chakre.Durata expunerii zonei bolnave, variaza tinand cont de nivelul dezechilibrului energetic din acea zona. Aceste aspecte sunt bine cunoscute de catre terapeutii profesionisti.

Culorile curcubeului

Lumina soarelui e considerata pura sau alba, dar nu este asa. Lumina alba este rezultatul combinatiei mai multor culori. Culorile curcubeului sunt cele care compun lumina alba. Un fascicol luminos care trece printr-o sticla, are ca rezultat aparitia unei benzi de culori. Aceasta banda de culori e denumita spectrul luminii, ea trecand treptat de la culoarea rosie pana la violet. Nuantele fine se exclud si astfel se iau in calcul doar sapte benzi colorate. Culorile curcubeului sunt  rosu, portocaliu, galben, verde, albastru, indigo si violet. Curcubeele se formeaza atunci cand picaturile de ploaie disperseaza lumina soarelui.

Obtinerea culorii albe cu ajutorul unei prisme

Isaac Newton cu ajutorul unei prisme a descompus lumina intr-un spectru si a descoperit ca utilizand inca o prisma putea sa recombine razele colorate, obtinand lumina alba. Incercarile lui au dovedit ca lumina alba e formata din radiatii colorate.
Modificand directia de propagare a luminii se obtine fenomenul de refractie, iar descompunerea luminii albe in radiatii colorate se numeste dispersie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.