Revizii tehnice Nissan Juke 1.5 dci – ulei de motor

Acesta este primul articol din seria ,,Revizii tehnice Nissan Juke” in care prezint, experienta mea cu masina Nissan Juke 1.5 dci – model Tekna, cod motor K9K.

In articolul ,,Cum a ajuns Juke-ul in grajul meu” ai citit aventura cumpararii masinii mele. Si dupa ce euforia achizitiei trece, incep cheltuielile, caci deh, daca ai masina ai si bani s-o intretii, nu?

Bun. Am cumparat masina si am inceput cautarile pe Google despre service-uri bune, mecanici priceputi si evident consumabile. Si sa stii ca am cam pierdut ceva timp inclusiv pe la reprezentanta Nissan. M-am chinuit sa obtin informatii de genul: ,,ce tip de ulei foloseste Juke-ul?”, ,,ce tip de filtre se schimba?”, ,,de unde cumpar consumabilele?”, ,,ce service bun gasesti in Brasov?” etc. Dupa cum vezi sunt intrebari simple referitoare la intretinerea masinii si pe care nu le prea gasesti, probabil si din cauza faptului ca majoritatea soferilor acestei masini sunt femei si/sau nu-i intereseaza decat sa mearga direct la reprezentanta Nissan unde rezolva problema fara batai de cap.

Ulei pentru Nissan Juke 1.5 dci
Asadar vorbim despre tipul de ulei de motor pe care il foloseste disel-ul de la Juke. Aici sunt doua discutii:
a. ce recomanda producatorul
b. ce alt tip de ulei putem folosi

a. Ce recomanda producatorul – ulei de motor original Nissan 5 w 30 DPF (dpf inseamna filtru de particule). In reprezentanta Nissan din orice oras din Romania se foloseste acest tip de ulei, care costa daca faci schimburile la ei in jur de 63 RON/litru. Si cum ai nevoie de 4,5 litri vei fi nevoit sa cumperi bidonul de 5 l x 63 RON = 315 RON.

b. Tot producatorul spune ca poti folosi pentru motor, orice tip de ulei care respecta norma ACEA C4, SAE 5 W 30 SAPS redus. Adica pe romaneste, daca nu vrei sa folosesti ulei Nissan original, poti cumpara ORICE TIP DE ULEI care respecta norma de mai sus. Iei legatura cu un distribuitor de uleiuri si ii spui: ,,domnule eu doresc pentru Nissan-ul meu uleiul care sa respecte aceasta norma, si cu asta basta. Ce trebuie sa retii este faptul ca este important ca uleiul sa respecte aceasta norma si nu un anumit brand pentru care tot tu platesti in plus.

Cum am procedat eu

Am luat legatura cu un furnizor de consumabile si i-am cerut ulei ELF EVOLUTION FULL TECH 5 W 30. L-am cumparat si am mers la mecanic impreuna cu celelalte consumabile despre care voi scrie intr-un viitor articol. Tu procedezi cum consideri, eu mi-am exprimat parerea prin exemplul personal.

Aventura Juke, continua!

 

2 răspunsuri la „Revizii tehnice Nissan Juke 1.5 dci – ulei de motor”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.