Sa verific Nissan-ul Juke cu testerul?

In martie 2018 am cumparat Nissan-ul Juke model Tekna fabricatie 2016, 21.000 km. Nu am fost in niciun service sa-i pun un tester sau sa-i fac vreo verificare. Toate bune si frumoase pana cand undeva prin august ma intalnesc cu un fost cunoscut, de profesie cica mecanic auto si mandru de noul lui tester il rog sa vada daca masina are vreo problema.

Zis si facut. Ca sa-mi demonstreze cat de fitzoasa ii este noua jucarie vine doar cu o mufa pe care a introdus-o sub bordul masinii si cu telefonul lui in mana aratandumi-l ca pe un trofeu vezi Doamne ce soft destept are. Hai sa vedem, zic.

Soc si groaza
Dupa ce testerul a inceput sa scaneze, din senin incep stergatoarele sa functioneze ! Ooops, ce o fi cu asta? Le opresc desi ele erau pe modul auto si afara erau vreo 30 grade. Imi spune ca sunt vreo doua erori, ii spun sa le stearga, face pe priceputul dandu-mi niste detalii despre masina pe care ulterior nici cei din reprezentanta nu le stiau si….

Ne luam la revedere, eu cu niste dubii despre cele spuse de el, ma intorc spre casa. Pe sosea observ ca line assist-ul nu-mi mai semnaliza trecerea de pe o banda pe alta. In timp ce mergeam pe banda intai si eram depasit de cei grabiti, avertizarea de unghi mort nu se mai aprindea. Buna treaba ai facut, imi zic.

Si uite asa, in timp, descopar ca rezultatul testarii a avut ca rezultat:
1. line assist-ul nu mai functioneaza
2. avertizarea de unghi mort, ,,mort” de-a binelea
3. stergatoarele nu mai sesizeaza picaturile de apa pe modul AUTO
4. camerele fata si spate numai X-uri imi indicau pe monitor
5. consumul mediu al motorinei se oprise undeva pe la 4.2 %
6. oglinzile nu sunt degivrate (asta am observat acum la inghet)

Ati vazut ce afacere am facut? Masina functiona perfect si mi-a trebuit tester pe masina!

Ce am reusit sa remediez pana acum?
Dintre toate nu am rezolvat stergatoarele pe modul AUTO si degivrarea. Nimeni din reprezentantele Nissan de la Bucuresti, Brasov, Targu Secuiesc nu stiu ce sa-i faca. O iau pe bajbaite explicandu-mi ca pe tester totul este OK. De nervi m-a apucat rasul si ma simteam ca atunci cand schimbam toata Dacia ca sa aflu ce are masina!

Ai masina si functioneaza? Las-o asa fara niciun tester! Altfel ajungi in reprezentanta la toti nepriceputii!

Acum nu sariti ca ,,pai cine te-a pus nene sa pui testerul?” Pai eu l-am pus cu gandul ca individul ala este un neica nimeni si nu stie sa umble cu el? Hai sa fim seriosi!

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.