baner
Arta Relaxarii
gss.com.ua
russ-love.com
ArtaFengShui

Ayurveda sau medicina traditionala indiana

Natura si rolul ei tamaduitor. Dumnezeu a lasat oamenilor ierburi vindecatoare atat in adancul apelor, cat si pe uscat. Minti luminate au inteles rostul acestor plante benefice sanatatii, le-au cules si le-au combinat conferindu-le proprietati tamaduitoare.


Candva, oamenii apelau la vraci ca sa isi vindece trupul. Acum medicina moderna din Occident este folosita la scara larga.


Din pacate, tehnologia avansata din tari precum Japonia si SUA nu da de cap tuturor afectiunilor.


Cancerul inca rapeste vieti, leucemia topeste incetul cu incetul trupul, fara sa tina cont de varsta, iar SIDA, boala secolului trecut ramane o amenintare si in 2011.


Tari precum China si India au inteles importanta plantelor si le folosesc de secole in scopuri tamaduitoare. Inteleptii din Asia pastreaza traditia straveche cu sfintenie, la fel si sanatatea.


In prezent, oameni de pretutindeni constientizeaza importanta unui tratament fara chimicale si incearca sa adopte un stil de viata sanatos, apeland la alimentatia organica.


O dovada vie in acest sens este medicina traditionala Indiana: Ayurveda, o metoda vizionara, veche de cinci milenii. Ea purifica organismul si intareste sistemul imunitar. Aceasta ne ajuta sa invingem bolile aparatului respirator, digestiv, circulator si chiar ale sistemului nervos.


Inainte de toate, Ayurveda previne imbolnavirea prin reguli simple, dar sanatoase.


Mai putin cunoscuta decat tehnica de vindecare chinezeasca, medicina indiana este o vie influenta pentru arta medicala din Orient. Ea a patruns in tarile dezvoltate, iar in Romania este prezenta de ani buni. Medicii homeopati romani o recomanda cu incredere.


Ce inseamna Ayurveda? Din punct de vedere etimologic, Ayurveda inseamna enciclopedia vietii.


Ce face Auyrveda? Descopera cauzele si simptomele care au condus la aparitia tulburarilor de ordin fizic sau  psihic si apoi le indeparteaza.


Ayurveda este un sistem complex si combina in procesul de vindecare elemente din natura cu proceduri chirurgicale, regimuri alimentare, meloterapie, tehnici de meditatie, psihoterapie, dar si modele de conduita morala.


Ayurveda este un sistem universal-valabil indiferent de rasa, religie, varsta, sex sau apartenenta sociala.


Prin ce se distinge Ayurveda? Ayurveda este diferita de orice sistem medical pentru ca tehnicile sale surprind individualitatea fiecarui om.


Atunci cand ne imbolnavim, chiar daca virusul contactat este comun pentru un grup de persoane, nu l-am luat cu totii pe aceeasi cale. De  aceea avem nevoie de metode diferite de vindecare.
Aici intervine medicina traditionala indiana cu remedii potrivite pentru fiecare in parte.


Cum se instaleaza boala? Omul este format din trei parti esentiale: minte, trup si suflet. Cand survine un dezechilibru interior, ceva nu functioneaza corect si se instaleaza boala.


Cum ne putem vindeca? Atingand un echilibu perfect intre minte, trup si suflet, oamenii isi recapata sanatatea. Acesta este de fapt scopul final al medicinei traditionale indiene.


Si cum mai usor este sa inlaturi cauzele decat sa le vindeci, prin terapiile aplicate, Ayurveda previne boala si intareste organismul.


Iar noi, oamenii, trebuie sa ramanem deschisi la aceste metode tamaduitoare stravechi, dar mereu actuale.


Taguri:

Lasa un comentariu