Motto: Umple cupa inimii tale cu iubire si revarsa din ea peste intreaga Creatie Divina, apoi priveste ce se intampla!

Cand va simtiti patrunsi de teama si indoiala, rugati-va.
Frica, stresul, dusmania, lipsa increderii in fortele proprii, invidia sunt cativa demoni interiori care ating in anumite limite viata oamenilor. Teama de moartea fizica este universala, simpatiile si antipatiile fac si ele parte din fiinta umana, iar frica de esec este uneori paralizanta. Auzim adesea expresii de genul: simt un nod in gat, inima mea este cat un purice, mi s-a taiat respiratia.

Toate aceste trairi au un factor comun: teama
– de a nu gresi, de a nu fi ranit, teama ca maine poate fi mai rau decat azi si multe alte indoieli similare. Expresii populare sunt multe si descriu frica ce ne domina in anumite situatii. Cei care prind curajul de a-si infrunta dusmanii si problemele, isi iau inima in dinti si prind taurul de coarne. Mai ales daca ii insoteste increderea in Cel Atotputernic. Cand sunteti patrunsi de frica, adresati o rugaciune fierbinte divinitatii si cu credinta, lucrurile se vor indrepta.

Stresul sau boala “moderna” a secolului XXI. La toate temerile se adauga stresul sau noua boala din secolul vitezei. Si pentru ca adesea ne simtim presati de timp, ne apucam de mai multe lucruri si practic nu terminam nici unul in timp util. Iar cand altii cu o minte mai agera ne intrec pe plan profesional, indraznind sa rivalizeze si sa castige lupta inversunata contra cronometru, apare invidia. Invidia este latura dusmanoasa a firii umane, acel sentiment neortodox incercat de persoanele egoiste care nu suporta ca cei din jur sa aiba succese mai mari decat ei.

Intre altruism si goana dupa bani. La polul opus putem incerca sentimente nobile ca iubirea, compasiunea, curajul, altruismul si iertarea. Rabdarea este o virtute, dar in zilele noastre putini mai au aceasta calitate. Suntem atat de grabiti in goana dupa averi incat uitam de lucrurile cu adevarat importante: familia, sanatatea si de ce nu, frumosul rasarit de soare.

Se spune ca esti ceea ce gandesti, iar cuvintele creionate in minte devin adesea realitate.

Intamplari adevarate.
La un moment dat un barbat cu un copil bolnav isi repeta mereu ca si-ar da mana dreapta numai sa isi vada fata sanatoasa. Si acest lucru s-a intamplat, subconstientul indeplinindu-I “dorinta”. Si da, o data cu mana pierduta, destinul i-a redat in schimb sanatatea fiicei.

Boala este un mesaj divin, nu o pedeapsa. Cu alta ocazie o femeie povestea despre lupta cu o boala necrutatoare: cancerul la san, dar si despre faptul ca ea a castigat lupta. Mai important este ca a inteles mesajul divin. Dumnezeu nu a pedepsit-o trimitandu-I boala de cancer. A facut-o sa se inteleaga mai bine pe ea insasi si sa reflecteze asupra trecutului care nu ii dadea pace. Boala a fost o reactie fireasca la lipsa ei de incredere in fortele proprii si la faptul ca ii acuza pe altii de necazurile ei. Si mai mult de atat, boala a fost un dus rece, dar si o trezire spirituala. Momentul insanatosirii a reprezentat renasterea trupeasca si sufleteasca, maturitatea deplina si fericirea dupa care tanjeste oricine pe acest Pamant.

Boala trupului este strans legata de trairile sufletesti. Iar in momentele in care vedem totul in negru, atragem energia negativa. Boala ne avertizeaza ca ceva nu este in regula in trup si apare ca o consecinta a gandurilor nefaste, a actiunilor nepotrivite pe care le-am intreprins in timp. De exemplu incercam sentimentul de ura si atunci atragem boala pentru ca deterioram echilibrul si armonia din propriul trup. Daca intelegem motivul pentru care am contactat afectiunea respectiva, ea va disparea singura.

Boala nu este altceva decat o lectie de viata care ne ajuta sa evoluam spiritual. Cand iertam gresitilor nostri, ajutam un nevoias, sau incurajam pe cineva aflat in impas, ne ajutam de fapt si pe noi. Astfel atingem mai usor starea de sanatate, energie si de vitalitate. Uneori trebuie sa pivim problemele ca pe niste oportunitati, nu ca pe niste piedici in calea atingerii scopului propus. Asa ne faurim drumul spre Rai si ne inaltam spiritual. Urcam scara dreptatii.

Suferinta fizica este in comuniune cu spiritul si mintea. O data cu imbolnavirea fizica, percepem starea de suferinta ca pe o amenintare, dar cand pericolul trece, ajungem sa vedem ca o data cu vindecarea trupului, sufletul si mintea au fost la randu-le tamaduite.

Men sana in corpore sano. Boala afecteaza in egala masura toate partile fiintei umane: trupul, sufletul si mintea. Pentru ca invelisul spiritual al oamenilor este corpul, iar mintea este cea care transmite gandurile pozitive si negative.

Orice idee emisa in eter devine o samanta pregatita sa prinda radacini si viata. Aveti insa grija ca din aceste seminte sa rodeasca culturi bogate lipsite de neghina.