Simbolistica culorilor in timpurile stravechi

Stapanul culorilor in Egiptul antic era zeul Thot si utiliza culorile in mod singular, cat si in combinatie pentru ca mintea fiintelor umane care stagna in ignoranta sa se trezeasca la realitate.

Facultatile spirituale ale omului era trezite si amplificate de catre zeita Isis (zeita magiei si a vietii, a casatoriei, simbolul armoniei matrimoniale si fidelitatii femeii fata de sot) folsind culoarea galbena; sotul acesteia Osiris prefera culoarea rosie cea care dezvolta forta vitala de actiune
Interesant ni se pare descoperirea facuta de greci si romani care au descoperit lucruri de care noi astazi avem nevoie de certitudinile stiintei. Este vorba de razele ultraviolete, cu eficienta deosebita folosita ca terapie prin culoare.

Despre chinezi putem spune ca au folosit dintotdeauna indicatiile culorilor, atat in medicina traditionala chineza dar si in arta feng shui. Culoarea in feng shui este un element foarte important de care se tine cont, mai ales in combinarea culorilor luandu-se in calcul si cele 5 elemente: foc, pamant, metal, apa si lemn.
Contribuita indienilor la descoperirea si raspandirea terapiilor naturale este inegalabila. Procedeele terapeutice naturiste care ne-au ramas de la ei utilizeaza plantele medcinale, masajele, legumele dar si culorile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.