Sanatatea omului nu este numai lipsa simptomelor de boala, ci si expresia unei rezerve de energie care sa-i permita a trece prin situatii de boala sau criza, fara urmari. Sanatatea este acea stare complexa de bine general, fizic, mental si social.

Organizatia Mondiala a Sanatatii
Cand nu ne simtim bine spunem ca suntem bolnavi, ,,am ceva, nu stiu ce ma doare”. Starea de boala, afectiunea, sau maladia reprezinta um dezechilibru in corp. Este vorba despre un dezechlibru la nivelul organismului ale carui functii nu mai sunt in parametrii optimi desfasurarii unei activitati. Corpul uman este identic cu o masina. Cand o anumita piesa cedeaza fie ca este vorba de motor, suspensie, roti etc. Masina fie nu mai porneste, sau functioneaza cu intreruperi etc. Acelasi lucru este si in corpul uman. Fie te doare capul din cauza unei migrene, o problema dermatologica te indispune, o durere de masea s.a.m.d.

Boala

Leziunile sunt singurele afectiuni care nu sunt cauzate de energia din corp. In rest toate celelalte boli au la originea aparitiei un deficit energetic. Acest deficit provine de la o problema mentala sau sufleteasca. Exista un mare numar de boli care afecteaza organismul. De fapt este o singura boala care, tinand de anumite imprejurari, se multiplica si se manifesta sub forma bolilor pe care noi le vedem. Aceasta ,,boala” nu este altceva decat o alterare a armoniei energetice din corpul uman, care apare ca urmare a scaderii energiei intr-un anumit punct al corpului. Acolo se instaleaza, se dezvolta si in timp incepe sa afecteze partial sau total tot organismul.
Deficitul energetic apare datorita unor probleme fizice la exteriorul corpului, afective, spirituale sau chiar malefice. Un simplu gand negativ, iti poate influenta zona mentala (mintea), care provoaca sentimente malefice ce vor deranja ulterior armonia energetica si bineinteles deterioreaza sanatatea corpului fizic.

Boala si constiinta omului

Eliminarea aparitiei acestui deficit de energie este pus pe seama constiintei omului si a vointei acestuia de a schimba ceva in viata lui, astfel incat armonia energetica sa nu-i fie perturbata. Trebuie sa retinem cateva aspecte importante:
a. in general boala apare datorita grijei reduse fata de propriul corp al omului. Nimeni si nici un tratament de orice natura ar fi el, nu poate sa tina loc constiintei umane
b. oricare ar fi originea aparitiei bolii, spirituale, mentale sau sufletesti, maladia care se va instala in corp incepe sa se manifeste prima data in corpul energetic
c. insanatosirea corpului trebuie inceputa, efectuata si finalizata tot in acest corp energetic

Mai multe amanunte despre energia universala, camp energetic puteti gasi in categoria energia universala.