Stresul produce infertilitate

O echipa de cercetatori americani din Atlanta au facut un studiu pe un grup de femei cu varste cuprinse intre 20 si 30 de ani, care nu au avut ovulatie timp de sase luni. Observatiile lor s-au referit la faptul ca aceste femei prezentau un nivel ridicat al cortizonului, un hormon legat de stres. Sarah Berga, conducatorul studiului a spus: ,,femeile care spun ca se simt foarte bine sunt de multe ori cele mai stresate. Aceste femei au o atitudine complet nerealista in ceea ce le priveste si cred ca pot face totul intr-o singura zi”. Medicul specialist in obstretica-ginecologie Benedict Ancar spune ca ,,stresul le afecteaza adeseori pe femeile care doresc sa ramana insarcinate si care nu reusesc acest lucru in primele doua-sase luni. Aceasta stare provoaca o furtuna hormonala in organismul femeii, care afecteaza diverse organe, inclusiv aparatul genital.

Stresul provoaca infertilitate atat la femei cat si la barbati

Stresul poate provoca infertilitate chiar si la femeile tinere. Cele mai expuse sunt femeile care isi doresc perfectiunea in tot, fie la serviciu, fie acasa chiar daca au joburi care le solicita foarte mult sau sunt casnice. Acest fenomen apare si la cele care se streseaza ca nu reusesc sa ramana insarcinate si pentru ele devine o problema foarte mare. Specialistii sustin ca stresul ii afecteaza in mare masura si pe barbati. Tot medicul Benedict Ancar afirma ca ,,stresul este principala cauza a infertilitatii la barbati. O perioada de doua pana la patru saptamani fara stres imbunatateste calitatea spermei”.

Feng Shui trateaza stresul

In Romania, numarul femeilor care nu pot ramane insarcinate din cauza stresului este in crestere, afirma specialistii. In acest sens trebuiesc gasite acele terapii care pot imbunatati modul in care femeile care doresc sa ramana insarcinate reactioneaza la stres. Consultantii Feng Shui Valerica si Florian Ciupitu va recomanda terapia ambientala Feng Shui, o modalitate prin care puteti crea in propria locuinta, la serviciu sau la birou un ambient placut, reconfortant, relaxant, armonios, si echilibrat folosind doar remedii naturale. Feng Shui este arta si stiinta de a trai in armonie cu mediul inconjurator, mai precis o terapie energetica folosita in beneficiul sanatatii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.