Cercetarile medicale moderne arta ca principala cauza a multor boli degenerative, inclusiv a cancerului, este procesul de oxidare, generat de stres.

Ce inseamna acest lucru?
Corpul utilizeaza oxigenul si produce o molecula de oxigen incarcata electric, numit radical liber. Aceasta molecula de oxigen are cel putin un electron in plus, care va cauta un alt electron cu care sa se cupleze.
Radicalii liberi sunt incarcati electric si din aceasta cauza sunt foarte activi. Ei invadeaza celulele normale si provoaca mari daune ADN-ului si celulelor. Aceste daune genetice genereaza o crestere anormala a celulelor, care incep sa se multiplice necon-trolat, raspandind schimbarile structurale ale ADN-ului catre alte parti ale corpului. Acest proces poarta numele de cancer.

Aparitia cancerului nu este un eveniment singular, ci un proces de lunga durata, care are uneori nevoie de decenii intregi prentru a se dezvolata. Cand cancerul devine suficient de avansat pentru ca simptomele sale sa fie evidente si sa apara la radiografii, el s-a dezvoltat ani la rand si de multe ori este prea tarziu pentru a mai fi tratat eficient.