Structura si evolutia fiintei umane

Inainte de orice fenomen care a evoluat de-a lungul timpul, fiinta umana reprezinta varful de lance al acestei evolutii datorita manifestarilor de la nivelul activitatilor mentale pana la cele fizice. Omul se manifesta prin miscare ca urmare a fortei motrice a muschilor, intelectul sau (datorita creierului) exprima sentimente, dorinte, creeaza, isi imagineaza, face calcule. Este o adevarata masinarie, mai complexa decat am banui noi. In centrul tuturor acestor manifestari umane sta intuitia care reprezinta o cunoastere pura, care tine de domeniul activitatii spiritului. Dupa cum observam oamenii au puterea de a ,,merge” in trecut prin intermediul memoriei fantastice, pana in viitor pe baza planurilor si actiunilor pe care le gandim. Tot mai multi contemporani raman fie in trecut, iar altii pasesc pe taramul viitorului. Putini sunt cei care practic, nu teoretic, sunt ancorati in prezent desi asa ar fi normal. Prezentul nu reprezinta nimic altceva decat timpul care ne este dat sa invatam si utilizat eficient, ne va permite sa ne dezvoltam intuitia care ne va permite sa inaintam pe drumul evolutiei.

Structura fiintei umane

Fiinta umana, este parte componenta a Creatiei, adica a lui Dumnezeu si se afla in legatura cu celelalte componente si cu intregul ansamblu. Ca omul sa se poata exprima si manifesta, pentru a se face inteles de celelalte componente, are nevoie de o anumita structura. Pentru aceasta el are corpul fizic, adica structura fizica, formata din materie densa cu ajutorul caruia noi ne miscam in aceasta lume de materie a pamantului. Activitatea intelectuala o desfasuram datorita creierului care este o alta structura de materie densa dar cu densitate mai slaba decat corpul fizic. Pentru ca acestea sa se manifeste avem nevoie de energie, fara de care am sta in pat inerti, nici nu ne-am misca, nici nu am putea vorbi, manca etc. De aceea fiinta umana are nevoie si de o structura energetica care sa poata vitaliza fizicul nostru. Aceasta structura care este formata din materie subtila, deci nu densa, are un dublu rol: asigura relatia corpului fizic cu Universul dar si legatura cu spiritul. Sufletul si spiritul sunt structurile la nivelul carora ne depozitam sentimentele si dorintele si in care manifestam intuitia, adica cunoasterea pura.

Fizic, energetic, suflet

Fiinta umana are neoie de trei corpuri: fizic, energetic si sufletul care protejeaza spiritul si ii permite sa se manifeste.Dupa cum vom vedea in articolele viitoare spiritul are si el la randul lui mai multe principii care il alcatuiesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.