Cunoasterea adevarului ne ajuta sa nu ne ratacim prin meandrele vietii si nu ne da voie sa o luam intr-o directie gresita. A cunoaste adevarul despre viata inseamna sa te inscrii in armonia universala. Am trait cu totii intr-o perioada in care am fost obligati sa rescriem istoria, sa ne limitam cunoasterea doar la ceea ce inseamna materia. In prezent cand privim in jurul nostru vedem cum viata materiala a inceput sa ne copleseasca si mai mult ca niciodata, conceptul de Divinitate daca nu l-am eliminat, l-am limitat la minimum. Implicati in complicatele carari care duc catre bunastarea materiala, oamenii au inceput sa renunte sa afle adevarul despre propria lor existenta si au inceput sa uite sa traiasca prezentul, ,,plecand” in viitor.

Dumnezeu este unul singur

Cand vom intelege ca Dumnezeu sta la baza a tot ce exista in acest Univers, nu ne mai raman intrebari in minte. Fraza pare simpla, dar intelesul si explicatiile sunt mult mai profunde si din pacate nefamiliare celor mai multi dintre noi.

Haideti sa privim in jurul nostru. Vedem multe lucruri, dintre cele mai diverse. Oamenii se considera ei insisi unici si distincti de semenii lor. Ceea ce observam si verificam cu simturile noastre ni se pare materie si faptul ca ceva ne separa unii de altii. Eu – este pronumele personal vehiculat ca o individualitate, ceva prin care exprimi separarea ta de ceea ce te inconjoara: ,,eu am facut”, ,,eu vad”, ,,eu stiu”, ,,este ca mine”. ,,Eu”-ul domina totul iar restul numai conteaza, este pur si simplu un obiect indiferent ca este vorba de o fiinta. Despre tot ceea ce vorbim sau intreprindem consideram ca este al nostru, ca este creatia noastra, ca noi suntem originea a tot ce misca. Ne luam asa o independenta totala fata de ce este in jur sau in Univers. Ne comportam cu aroganta celui care se crede buricul pamantului. Avem senzatia ca detinem controlul asupra emotiilor sau actiunilor noastre, simtim ca avem liber arbitru.

Adevarul

Am prezentat articolul ,,De ce traim” in care discutam despre adevar si spuneam ca ,,Adevarul e la fel de relativ ca si binele”. Adevarul pe care credem ca il detinem noi si pe care il manifestam, este acela ca tot ce exista este creatia noastra a omului. Anumite teorii, cum sunt cele spirituale spun ca ,,tot ce exista este Dumnezeu”. Adevarul unde este? Reprezinta Dumnezeu originea a tot ce exista in univers, sau faptele noastre evidente si experientele zilnice stau la baza a ceea ce exista? Pentru a ne lamuri asupra acestui aspect, vom incerca sa descriem in articolul urmator modalitatea in care Dumnezeu poate apare in diverse manifestari ale vietii.