Viata este singura bogatie

Cand te intalnesti cu un cunoscut, prieten, amic intrebi: ,,Ce mai faci, cum iti mai merge? Casa ai? Dar ce masina conduci?”. Rar mai pui intrebari de genul: ,,Sanatatea, cum stai cu ea? Ti-a placut piesa Lacul lebedelor?” Conversatiile decurg in majoritatea lor spre realizarile materiale si daca se poate intr-un numar cat mai mare. Cuvinte precum, averi, conturi, proprietati imobiliare, functii importante, chiolhanuri sunt pe buzele multora. Nu in ultimul rand afimatia: ,,Dom’le vreau sa traiesc viata la maxim, trebuie sa fac ceva”. Totul se rezuma la bogatie, cu cat ai mai multe cu atat ai impresia ca esti mai ,,tare”. Oamenii se ocupa de toate numai de propria lor viata nu au grija.

Modul in care gandim actioneaza asupra vietii

Viata pe care am primit-o este un dar si trebuie sa facem orice este posibil sa o ingrijim, sa o protejam, sa o conservam cat de mult putem pentru a ne indeplini scopul pentru care am venit pe pamant. Daca tot am venit pe Terra, nu-i pacat sa nu ne indeplinim scopurile? Fara o viata sanatoasa, stralucitoare, armonioasa si echilibrata nimic nu am putea face. Viata pamanteasca are un inceput si un sfarsit, nimeni nu este nemuritor. Acest lucru ar trebui sa ne dea de gandit si de acum inainte ar trebui sa avem o filosofie a vietii. Usor nu este si nu a fost pentru nimeni, insa dupa cum gandim asa va fi si viata de acum inainte. Bine gandim, bine ne va fi, gandim prost, stricam tot.

Viata este singura bogatie

De exemple nu ducem lipsa. Banul care este ochiul….., domina astazi planeta. Baieti de bani gata, cu multe fite si dorinte la care parintii pleaca urechea, gasim la tot pasul. Acestia din urma isi trimit odraslele la studii prin strainatate si ii si intretin, material. Banii se duc pe tot felul de placeri, unele dintre ele cu efecte neplacute (orgii, droguri, etc). Ceea ce se intampla este o compromitere a vietii acestor tineri care dau cu piciorul propriei lor conditii, dar si a parintilor lor. Mai pe sleau spus, isi bat joc de propria viata, incalcand toate legile. Ca se pierd banii nu este o problema, grav este ca ajung intr-o mizerie interioara. Viata care este adevarata bogatie o risipesc intr-o clipa.

Omraam Mikhael Aivanhov spunea ca ,,viata este singura bogatie care exista si oricare ar fi numele pe care i-l dam: subventie, petrol, energie, chintesenta, inseamna la fel, pentru ca acest cuvant ,,viata” poate fi inlocuit de oricare dintre acesti termeni”

3 răspunsuri la „Viata este singura bogatie”

  1. foarte impresionant! o adevarata lectie de viata pe care putini o cunos iar si mai putini o aplica in viata de zi cu zi! Bravo!

  2. Pentru mine adevarata bogatie a vietii este sanatatea. Degeaba te scalzi in rauri de bani daca nu ai sanatate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.