Cat costa sa construiesti o casa in 2019

A venit timpul sa trecem la fapte, adica noi sa ne construim casuta noastra. In articolul despre casele duplex v-am povestit de ce am plecat din ,,marele” Bucuresti mutandu-ma intr-un oras din Ardeal si dezavantajele locuirii intr-un duplex asa cum sunt in acest prezent.

Ei bine primul pas facut a fost acela de a ne hotara sa nu mai locuim intr-un duplex si sa ne construim o casa. Am studiat mai bine de 3 ani piata imobiliara a terenurilor cu si fara utilitati. De asemenea am aruncat cate un ochi ici si colo prin prejur pe unde se construiau case de diferite dimensiuni, forme, calitati cu asa zisii meseriasi ,,scoliti” prin Spania, Italia, Germania etc.

Serios vorbind este jale mare in ce priveste calitatea lucrarilor la propria-ti casa. Din aproximativ 30 de case vazute de mine cum se construiesc doar 3 indeplineau cerintele normale, nu spun de alte minunatii. Ma refer aici la calitatea zidariei, seriozitatea constructorilor, respectarea termenelor de uscare a fundatiei, a centurilor. Dar despre asta intr-un alt articol.

Ca urmare ne-am documentat si am vazut case constuite din bca, caramida, lemn. Avantaje si dezavantaje. Insa locuind intr-o zona de munte incalzirea si caldura in casa este cea mai importanta. Am optat pentru o casa de lemn. Ce ne-a determinat sa alegem lemnul? Caldura pe care acesta o mentine.

Ce ne dorim

Suprafata utila : 80 mp. Ce inseamna util? Exact ceea ce folosesti tu in casa, adica din perete in perete.
Camere : 3 camere, sufragerie, bucatarie, baie, wc serviciu, camera tehnica si cat mai putine holuri.

Cu cine construim

Experientele trecute cu prietenii nostrii de etnie maghiara au fost foarte placute. De aceea am ales sa construim casa cu o firma din Harghita datorita seriozitatii lor.

Acum suntem la stadiul cautarii, analizarii si alegerii proiectului.

Va tin la curent cu urmatorii pasi.

Un răspuns la „Cat costa sa construiesti o casa in 2019”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.