Cum modifici intervalul de service la Nissan Juke

Salutare tuturor si bine v-am regasit la un nou articol din seria Revizii tehnice Nissan Juke. Astazi prezint o alta situatie cu care eu si multi dintre aceia care au masini nu neaparat Nissan, am intampinat-o si anume modificarea intervalului de service.

Evident ca in functie de masina pe care o ai metodele sunt aceleasi si anume, manual sau cu ajutorul calculatorului. Singura diferenta o reprezinta butoanele pe care apesi atunci cand realizezi modificarea manual.

Ca sa intelegem corect vorbim despre MODIFICAREA intervalului de service si nu de RESETAREA intervalului de service.

Ce inseamna MODIFICAREA intervalului de service
Reprezinta schimbarea intervalului de timp in efectuarea reviziilor. Hai sa luam un exemplu. In occident schimbul de consumabile se face la 15, 20 sau chiar 30.000 km datorita multor factori pe care ii stim cu totii. In Romania drumurile proaste, benzina/motorina de slaba calitate, aglomeratia, etc etc, ne determina sa schimbam consumabilele la un interval de timp mai mic si anume intre 10 si 15.000 km. Daca masina ta a fost setata sa-i schimbi consumabilele la 20.000 km, tu vrei sa modifici acest interval la 10.000, sau 15.000 km. Asta inseamna modificarea intervalului de service. Acest lucru am dorit eu sa-l fac, Juke-ul meu avand interval de service din 30 in 30.000 km si am vrut sa-l modific la 10.000 km.

Ce inseamna RESETAREA INTERVALULUI de service
Reprezinta operatia de stergere a datelor referitoare la numarul de km ramasi pana la revizia tehnica, ulterior operatiunii de schimbare a consumabilelor si mentinerea setarii intervalului de service stabilit de producator.
Exemplu: masina ta are setat intervalul de 25.000 km pentru efectuarea reviziilor. Tu mergi in service sa schimbi consumabilele la 23.500 km si astfel computerul masinii nu stie ca  ai efectuat revizia afisandu-ti in continuare intervalul de 1500 km ramasi de parcurs pana la revizia de 25.000 km. Operatia de restabilire/reaparitie a intervalului de service initial (25.000 km) se numeste RESETARE. Adica tu ai facut revizia si vrei ca intervalul de service sa indice in bord tot de 25.000 km.

Modificarea intervalului de service la Nissan Juke 1.5 dci – fabricatie 2015
Pentru acest model de masina Nissan Juke 1.5 dci, an fabricatie august 2015, modificarea intervalului de service NU poate fi facuta nici macar cu laptop-ul si cu niciun program nici macar cel original al reprezentantei Nissan! Masina mea spre exemplu este setata la un interval de 30.000 km la care eu va trebui sa fac reviziile.

Aventura Juke, continua!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.